Projectontwikkelaar vecht opgelegde dwangsom aan

ALMERE
De Almeerse projectontwikkelaar Freek Schaefer had door zijn goede contacten op het gemeentehuis nooit verwacht dat Almere hem een dwangsom van 32.500 euro zou opleggen. Dat zei hij woensdag bij de Raad van State in Den Haag. Maar de gemeente Almere eist het geld wel degelijk op van Schaefer en zijn echtgenote Tang.

Zij hadden hun kapitale villa aan het Ludenbos niet op tijd voorzien van de voorgeschreven titanium gevelbeplating. Die hangt er nu wel, maar Almere drong daar al in 2009 op aan. Toen het de gemeente te gortig werd kreeg het echtpaar in januari 2013 een dwangsom opgelegd.

Schaefer en Tang dachten dat het wel los zou lopen. "Wethouders, de burgemeester, iedereen vond het flauwekul", had Schaefer gehoord. Het echtpaar wil dat de Raad van State de invorderingsprocedure van de gemeente stopzet. De uitspraak volgt binnen zes weken.

reacties (10)

 • Wim

   

  Weltrusten Ron, want AJ had met haar man de keus gemaakt die put in de grond te slaan. Maar zij hebben ook de keus gemaakt deze niet te verwijderen en na een rechtszaak zijn ze vrijuit gegaan. Dat was een verschrikkelijke zaak van klassejustitie en vriendjespolitiek. Waarom zou een investeerder dan niet kunnen rekenen op vriendjespolitieK???

  reageer
 • Wim

   

  Ik reageer toch op het punt over vriendjespolitiek? Of lees jij de comments niet in zijn totaliteit? Wel even bijblijven he?!

  reageer
 • Paul

   

  Wat heeft dat er nu weer mee te maken?

  reageer
 • Mike

   

  Inderdaad! En als ik zo die villa zie, hoeft meneer zich om 32.000 meer of minder niet druk te maken... maar ja, zo'n 'ik neem m'n verlies'-houding gaat misschien wel niet samen met het beroep projectontwikkelaar.

  reageer
 • ron

   

  voorzover ik weet moest de familie (NIET AJ) van de rechter de zaak herstellen. dus waarom maak je die opmerking? en dus als iemand investeert hoeft hij zich niet aan de regels te houden ? AJ investeerde ook dus zou AJ de regels ook mogen ontduiken in die logica van je. lijkt me dat je de wereld een beetje totaal op de kop zet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ed

   

  Van een projectontwikkelaar mag je verwachten dat hij de regels goed kent. Als je dan een dwangsom krijgt opgelegd en je gaat niet in bezwaar. Omdat je denkt het loopt wel los, dan ben je naar mijn mening niet zo slim bezig.

  reageer
 • Wim

   

  Jorritsma, die had boetes moeten krijgen voor haar waterinstallatie / pomp. Schaefer die investeert, Jorritsma graait.

  reageer
 • Ab

   

  Meneer net als ons moet u zich aan de regels houden. Boete is verdiende loon.

  reageer
 • Jacko

   

  Goed gelezen Kees. Dit blijft onuitroeibaar !!!!

  reageer
 • Kees

   

  Lees ik het nu goed. Rekende ze gewoon op vriendjespolitiek?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert