Leeg vlot van kotter gevonden bij Boulogne-sur-Mer

URK • Wo 28 januari 2015 | 20:39 • Woensdag 28 januari 2015 | 20:39
Aan de Franse kust is donderdagochtend een leeg reddingsvlot gevonden. Dat meldt de Nederlandse kustwacht. Het reddingsvlot werd aangetroffen ten zuiden van de havenstad Boulogne-sur-Mer. Aan de hand van het serienummer is geconstateerd dat hij afkomstig is van de vermiste kotter Z-85 Morgenster met twee Urkers aan boord. Het gaat om Jan Kramer (29) en Bert Woort (45).

Het vissersschip, dat voer onder Belgische vlag, verdween woensdagmiddag in Het Kanaal, 20 mijl uit de kust van Dover. Naast de twee Urkers waren er een Belg en een Portugees aan boord.

Vijftien vissersboten uit verschillende landen, twee reddingboten, een helikopter en een schip met sonar zoeken naar sporen van de verdwenen kotter. Volgens de Nederlandse Kustwacht is er ook een Frans vliegtuig ingezet dat vanaf 11:00 uur het gebied overvliegt.

Volgens de Kustwacht zijn er vanuit de lucht netten gezien, maar toen een reddingsboot ter plaatse kwam werden de netten niet gevonden. De BBC meldt verder dat er een reddingsvest en houtresten gezien zijn voor de Franse kust in de buurt van Boulogne. Maar of deze afkomstig zijn van de Morgenster is niet bekend.

Sinds 16:00 uur woensdagmiddag is er geen contact meer geweest met de bemanning. De kotter verdween van de AIS, een systeem waarmee bewegingen van schepen kunnen worden gevolgd. Verontruste collega-vissers zochten contact met het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum in Oostende. Daarop werd de zoekactie gestart. Tot 04:00 uur in de nacht is gezocht met een Franse en twee Engelse helikopters, twee reddingboten en een politievaartuig. De zoektocht werd hervat toen het weer licht werd.

De coördinatie ligt bij de kustwacht van het Engelse Dover.

De kustwacht houdt een liveblog bij over de vermiste kotter.

Op de website marinetraffic.com staat meer informatie over het schip.

Foto's 1 tot en met 3: Dirk Geuze via Facebook
Foto's:5 tot en met 7: Kotterfoto.nl


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel