Gerechtshof vernietigt faillissement Spyker

ZEEWOLDE
Het Gerechtshof in Leeuwarden heeft het faillissement van autofabrikant Spyker uit Zeewolde vernietigd. Doordat er 4,3 miljoen euro in het bedrijf is gestopt door derden is het volgens het hof aannemelijk dat Spyker eruit kan komen met de schuldeisers. Door de uitspraak geldt er opnieuw een surseance van betaling voor Spyker.

Half december werd Spyker failliet verklaard door de rechtbank in Midden-Nederland. Victor Müller, het boegbeeld van Spyker, liet toen weten dat hij het vonnis niet zag als het einde van het bedrijf en dat hij werkt aan een fusie met een Amerikaanse producent van elektrische vliegtuigjes. De schuld van Spyker bedraagt minstens 8 miljoen euro bleek tijdens de zitting vorige week.

Spyker doet met deze uitspraak, de reputatie van kat met negen levens eer aan. Elke keer dat het voorbestaan van Spyker in gevaar kwam, wist Victor Müller investeerders te strikken om het merk nieuw leven in te blazen. Zo startte Spyker onder meer een Formule 1-team en werd het noodlijdende Saab overgenomen.

De uitspraak:

reacties (2)

 • Wil

   

  Kan iemand deze soap definitief stoppen?

  reageer
 • proflevo

   

  ongelooflijk dat de rechter er weer in trapt. Die Muller is geen ondernemer maar een groot kind die anderen zijn speelgoedwens laat betalen. Levenslang verbod op ondernemerschap voor die man.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert