OM eist 12,5 jaar voor moord Flevonatuur

ZEEWOLDE
Het Openbaar Ministerie heeft bij het gerechtshof in Leeuwarden 12,5 jaar cel geëist tegen een 52-jarige man uit Soesterberg, die in 2009 zijn vrouw op camping Flevonatuur in Zeewolde om het leven zou hebben gebracht. De advocaten van de verdachte eisten vrijspraak, omdat ze het bewijs van het OM veel te dun vinden. De zaak diende donderdag in hoger beroep bij het hof.

De man werd eerder door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot 10 jaar cel en tbs met dwangverpleging. Zowel verdachte als OM ging in hoger beroep tegen deze uitspraak. De verdachte ontkent betrokkenheid bij de dood van zijn vrouw. Justitie vindt de opgelegde gevangenisstraf te laag.

Het OM eiste eerder in hoger beroep nog 20 jaar gevangenisstraf. De eis is nu lager omdat volgens het OM moord niet bewezen kan worden. Justitie komt nu uit op doodslag en daar gelden lagere straffen voor. Ook de lange duur van het hoger beroep zorgt voor een lagere straf. De eis van tbs komt te vervallen, omdat de verdachte weigerde mee te werken aan een nieuw psychologisch onderzoek. De man heeft volgens het OM zijn vrouw met de ceintuur van een badjas gewurgd.

Het gerechtshof doet over vier weken uitspraak

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert