Predikant vermiste Urkers roept op tot gebed

URK
Predikant Hein Korving van de christelijke gereformeerde kerk Maranatha op Urk roept mensen op om te bidden voor de bemanning van de vermiste kotter Z-85 Morgenster. De twee Urker opvarenden Jan Kramer (29) en Bert Woort (45) zijn lid van zijn gemeente.

De predikant zegt dat de vermissing veel losmaakt in de Urker gemeenschap. Volgens hem roept het een herbeleving van verdriet op omdat veel Urkers iets vergelijkbaars hebben meegemaakt. Een gebeurtenis als deze trekt volgens hem diepe sporen in de Urker gemeenschap.

Ook Jaap Bakker, die namens Tourist Info Urk rondleidingen geeft bij het vissersmonument, zegt dat de impact groot is. Het valt hem op dat de saamhorigheid onder de inwoners groot is en vissers kosten noch moeite sparen om te helpen zoeken. De vissers beseffen dat het ook hen of een ander familielid kan overkomen.

Op het vissersmonument staan zo'n 380 namen van omgekomen vissers. Van velen is nooit een lichaam gevonden.

Foto: Kotterfoto.nl

reacties (16)

 • Swiebertje

   

  Ja hoor, dat begrijp ik. Ieder op zijn manier.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Swiebertje, ik hoop dat je begrijpt dat er ook mensen zijn die niet bidden, niet in Gods woord geloven, die weten dat er geen leven na de dood is, en die tóch meeleven en hopen dat de lichamen gevonden zullen worden. Dat verenigt ons allemaal. Het is jammer dat Bram's bijdrage en de reacties erop aanleiding geven tot een theologisch dispuut, want iedereen zal het erover eens zijn dat dat hier niet de hoofdzaak is.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Of het helpt moet je wel willen zien, hulp is niet altijd dat een dierbare die vermist is zo weer voor je deur staat. Bidden is ook bovenal geloven in Gods woord en zijn belofte aan de mensen. Maar ook, bidden dat de lichamen van deze mannen gevonden worden zodat hun dierbaren het een plek kunnen geven. Bidden dat duidelijk wordt wel drama zich afgespeeld heeft op zee. Daarnaast, het leven houdt niet op bij de dood. God kan je elk moment bij hem roepen, en dat is helaas vaak op een in onze menselijke ogen veel te jonge leeftijd. Gods woord geeft dan troost, te weten dat er na dit aardse leven een prachtige plek wacht waar we geen rouw en tranen meer kennen.

  reageer
 • Urker

   

  Een reactie zoals het hoort en uit het hart gegrepen. Familie, vrienden en kennissen van de bemanning wens ik heel veel sterkte, kracht en Gods nabijheid toe.

  reageer
 • jvdb

   

  sommige mensen....... Bram vraagt op een normale manier wat. wat voor gelovigen heel normaal lijkt, kunnen ongelovigen of mensen die er minder mee hebben vragen bij hebben. Laten we elkaar eens in respect behandelen zonder direct zo over Bram heen te vallen. Respect en liefde moeten we in deze wereld uitdragen. @bram: zoals in de vorige reacties: de dingen van de wereld heb je niet in de hand. bidden geeft je dan troost en kracht om erin te blijven geloven of juist rust te vinden. Het is en blijft voor de familieleden zeer moeilijk en vooral nu het verdriet groter wordt nu er meer bekend is. Hoop dat dit wat meer antwoord geeft op je vraag? @familie: Heel veel sterkte voor de komende tijd. God zijn nabijheid gewenst. Urk en vele anderen staan in gebed om jullie heen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dorpsgenoot

   

  Het is een normale vraag hoor, maar het is ook vragen naar de bekende weg. Je krijgt er namelijk geen antwoord op. Alleen maar emotionele reacties terug. Sommige vragen horen niet op een reaguur thuis maar als je elkaar aankijkt. Dan krijg je misschien nog antwoord.

  reageer
 • wilma

   

  Het is een hele normale reactie van Bram; er zijn ook mensen die niet geloven. Dit drama overkomt je gewoon, daar hoeven wij niet voor te bidden. Sterkte voor de families!

  reageer
 • henk

   

  Dit soort reacties is toch een reden om te stoppen met het kunnen reageren op berichten.

  reageer
 • Bram

   

  Joop, was een gewone normale vraag. Ik weet wat het is om een dierbare te verliezen. Als bidden, smeken en alles wat mogelijk niet helpt, wat dan?

  reageer
 • Joop

   

  Niks beters te doen als zulke domme dingen uit te kramen

  reageer
 • Sandra

   

  In onzekere,verdrietige tijden geeft een gebed troost en rust.

  reageer
 • Bram

   

  Heel veel sterkte voor de families trouwens.

  reageer
 • Bram

   

  Als je nu smeekt, op je knieen gaat en bid en het help niets wat dan?

  reageer
 • Bertus

   

  veel sterkte voor de families.

  reageer
 • Bertus

   

  sterkte aan alle families.

  reageer
 • Raymond

   

  Heel veel sterkte voor de families.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert