PvdA: politie moet alerter zijn bij discriminatie

ALMERE
PvdA-Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch wil weten of de politie in Almere wel correct heeft gehandeld bij aangiftes van geweld tegen vrouwen met een moslimachtergrond. Hij stelt daarover vragen aan minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie.

Onlangs deden zich in Almere twee incidenten voor. Twee Marokkaanse vrouwen werden uitgescholden en mishandeld op de Cinemadreef en ook een Turkse scholiere werd aangevallen.

Volgens Marcouch staat in beide aangiftes dat er sprake is van mishandeling, maar niet dat het gaat om discriminatie. Marcouch denkt dat agenten daar niet alert genoeg op zijn als er aangifte wordt gedaan. Hij vindt het belangrijk dat de plegers van discriminatie daar ook voor worden vervolgd. Het Tweede Kamerlid roept burgemeester Annemarie Jorritsma op daar iets aan te doen.

reacties (5)

 • Els

   

  Nee hoor, vrouwen worden ook gediscrimineerd. En werkloze vijftigers, die zich helemaal suf solliciteren. En zo zijn er nog wel meer..... Ik ben trouwens tegen iedere vorm van discriminatie. Waarom moet iemand zich beter voelen dan een ander? Altijd dat oordelen en veroordelen.

  reageer
 • Hendrik..

   

  Wat een ophef om een aanfietsing. Denk dat de politie ook maar weer moet overgaan op het vermelden van de achtergrond van een verdachte. Dat lijkt me dan ook niet meer dan logisch. Misschien dat Omroep Flevoland volgende keer maar gewoon moet vermelden dat er een incident is geweest tussen twee wandelaars en een fietser. Wat zielig is dit toch in het Nederland van 2015.

  reageer
 • jan bakker

   

  Nee dat zie je helemaal verkeerd: alléén allochtonen worden gediscrimineerd in dit land........ En de heer M. moet zijn allochtone kiezers weer even bevredigen, anders houdt de PvdA bij de a.s. verkiezingen helemaal geen stem meer over.

  reageer
 • Nicolien

   

  Is het dan volgens meneer Marcouch ook discriminatie als een Nederlander zomaar wordt mishandeld door een Marokkaanse of Turkse inwoner van Nederland? Daar hoor je hem niet over. Dan moet meneer Marcouch daar ook vragen over stellen.

  reageer
 • Karel de Vries

   

  Marcouch kan zich ook afvragen hoe het kan dat er zich nog geen enkele getuige van het voorval op de Cinemadreef heeft gemeld.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert