KNO-artsen moeten meer omzet maken

ALMERE
De keel-, neus- en oorartsen in het Flevoziekenhuis in Almere moeten meer omzet maken. Ze leveren goede zorg, maar de opbrengsten zijn lager dan gemiddeld. Dat bevestigt het Flevoziekenhuis.

De KNO-artsen knippen bijvoorbeeld minder keelamandelen en plaatsen minder trommelvliesbuisjes dan gemiddeld. Ook scholen de specialisten huisartsen, zodat die minder hoeven door te verwijzen.

Het ziekenhuisbestuur zegt dat er geen verschil van mening is over de kwaliteit van de zorg, maar dat er ook naar de kosten gekeken moet worden. Het wil de medisch specialisten efficiënter inzetten dan nu gebeurt. Eén van de zes KNO-artsen is inmiddels vertrokken uit het Flevoziekenhuis.

reacties (13)

 • vrouwtje

   

  alles draait om geld en niks menselijks meer bij, daar gaat dus ook ons vertrouwen in een arts jammer

  reageer
 • Faerie

   

  Zorg moet gvd helemaal niks met winst te maken mogen hebben! Nederland is gek en dat marktwerkinggezeur zou niet moeten gelden voor basisbehoeften!

  reageer
 • Ab

   

  Een arts moet onafhankelijk blijven.

  reageer
 • Kaassie

   

  o, o ,o , wat is lezen weer moeilijk. Er wordt op het totaal van 6 artsen te weinig omzet gemaakt, met andere woorden, er zijn of te weinig patiënten of te veel artsen. Gelezen dat er 1 arts weggaat, schat ik in, dat er teveel artsen tov de patiënten zijn.

  reageer
 • KC

   

  Het gaat niet om de goede zorg maar om geld en zeker bij de verzekeringsmaatschappijen! .

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Dat is statistiek met n=1, en dat is altijd hachelijk.

  reageer
 • Mike

   

  Dus binnenkort worden er onnodig amandelen geknipt en oorbuisjes geplaats? Even terzijde: aan de eerstehulp verdient het ziekenbhuis anders genoeg - na een val je wonden laten nakijken en schoonmaken en een hersenschuddingcheck kost zomaar over de 400 euro. En de eerstehulp zit altijd vol... Vind je het gek dat als iemand vervolgens besluit voor elk wissewasje maar naar het ziekenhuis te gaan? Eigen risico is toch al op voor niks. Geldt voor een boel andere simpele behandelingen, controles ook - rekeningen van een paar honderd euro voor vijf minuten bij de specialist die alleen even kijkt...

  reageer
 • Anne

   

  Ik ben toevallig net bij de KNO in het Flevo geweest. Moet weer terugkomen voor een extra gesprek. Mijn MRI moet nog duidelijker bestudeerd worden met de Radioloog....Nu ik dit bericht lees ga je toch twijfelen aan de noodzaak hiervan. Ook een eventuele operatie werd heel snel geaccordeerd....Ga hier toch nog maar even goed over nadenken. Zonde, ik ben heel tevreden over de dienstverlening, maar dit soort berichten maken je wel aan het twijfelen.

  reageer
 • Mari

   

  Er staat niet bij dat als je bij Agis verzekert bent die "amandelen doen" in het FZ niet vergoed omdat ze geen contract hebben blijkbaar, dus moet je dan uitwijken naar een ander ziekenhuis. Laten ze eens blij zijn dat de kwaliteit van de zorg goed is, lijkt mij het belangrijkste,........... maar niet dus.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "De keel-, neus- en oorartsen in het Flevoziekenhuis in Almere moeten meer omzet maken." - ziehier in een notedop de perverse financiën van de gezondheidszorg. Wat is er primair? De patiënt? De zorg? De kwaliteit? Nee, het gaat om de omzet. Want het zal toch maar gebeuren dat de zorg voor de mensen goedkoper wordt, en - o schrikbeeld! - de premies zouden gaan dalen. Dat kunnen we niet hebben natuurlijk.

  reageer
 • Floor

   

  Wat een kolder. Gaat het hier nu om de poen of om de kwaliteit van de artsen. Op deze manier krijg je allerlei onnodige handelingen.

  reageer
 • frank

   

  Lekker dan, is er eindelijk een specialisme dat zuiniger en/of efficienter gaat werken, kosten omlaag dus verzekering en iedereen blij, gaan de plucheklevers van het ziekenhuisbestuur weer lopen klagen.....

  reageer
 • Henk

   

  Dus omdat de directie graag centjes wil voor hun luxe leven moeten de KNO artsen maar extra buisjes plaatsen bij kinderen die het wellicht helemaal niet nodig hebben. Volgens mij moet de toezichthouder hier ingrijpen omdat de artsen juist goede zorg leveren en de directie alleen maar hun luxe leven in stand willen houden ipv van goede zorg leveren! Tijd voor de directie om zijn spullen te pakken!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert