SP-leider: niet morrelen aan ondergrens

LELYSTAD
Deelname aan de coalitie in Lelystad bevalt de SP-fractie tot nu toe goed. Maar als de bestuurders op armoedebestrijding, zorg of onderwijs willen bezuinigen, zullen de socialisten in de raad zich roeren. Dan is de ondergrens bereikt. Dat zegt SP-fractievoorzitter Hugo Teerds zondag in het programma 'Over Flevoland Gesproken'.

Teerds geeft toe dat de nieuwe fractieleden van de SP zich nog niet zo hebben geprofileerd in het politieke debat. Dat komt volgens hem doordat ze zich moesten inwerken op de verschillende dossiers en nog geen ingespeeld team vormden.

Opvallend is verder het compliment aan de vorige VVD-wethouder Meta Jacobs. Dat de overheveling van zorg en maatschappelijke ondersteuning soepel verloopt, is voor een groot deel te danken aan haar voorwerk, aldus Teerds.

reacties (4)

 • rob

   

  ze moeten eerst maar eens bezuinigen op de verhoging van de rioolrechten.

  reageer
 • Tsja

   

  Laat jullie toch geen zand in de ogen strooien. Als het puntje bij paaltje komt wordt er wel weer een of nader compromis gesloten.

  reageer
 • Rinus

   

  Vandaar dat we al jaren geen verhoging hebben moeten betalen.

  reageer
 • KC

   

  Lekker he dat de SP in het college is gestapt. Lelystad is koploper met de gemeentelijk lasten verhoging van 9,8 %. Te gek voor woorden dat de rioolbelasting met 78% stijgt, dat is het gevolg van het jaren niet op orde hebben van rioolkosten. Daar al jaren door oa Bindend Lokaal Lelystad en het CDA voor gewaarschuwd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert