Slapen in het stadhuis voor een kavel

ALMERE
In het stadhuis van Almere brengen enkele tientallen mensen de nacht van vrijdag op zaterdag door. Ze liggen in de rij om als één van de eersten een kavel te kunnen kopen. 55 kavels gaan er zaterdagochtend in de verkoop. Het gaat om nieuwbouwprojecten in verschillende stadsdelen.

Op een lijst wordt nauwkeurig bijgehouden in welke volgorde de wachtenden zijn binnengekomen. Aan het begin van de avond waren er al voor 18 van de 55 kavels belangstellenden. Vooral nieuwbouwkavels in de wijk De Laren in Almere Haven zijn populair.

Het is niet voor het eerst dat mensen de nacht doorbrengen in de rij voor een kavel. Maar tot nu toe moest er altijd buiten gewacht worden. Vanwege het koude weer mochten de kavelkopers dit keer in de hal van het stadhuis overnachten.

reacties (6)

 • ras

   

  nog een paar jaar en dan slapen ze buiten de echte crisis moet nog komen en wat doet onze volk je eigen diep in de schulden steken en de staat helpt je een handje mee

  reageer
 • Paul

   

  Wat een grappenmaker ben jij en ook zo positief ingesteld!

  reageer
 • Leon

   

  het is ook een leuke gelegenheid om de buren alvast te leren kennen.

  reageer
 • Jeroen

   

  Een grap die je uit moet leggen is echt de slechtste grap ooit. Ik zou nog even oefenen als ik jou was. Kun Je later nog een poging doen.

  reageer
 • Angela

   

  Is die lijst met namen nu echt handig als foto? Of waren alle mensen akkoord dat ze met naam toenaam op internet staan? Het is maar een bevinding!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sander

   

  Ja ja, als je niet op tijd bent heb je zo kans dat die kavel voor je neus wordt weg gejat dus ik geef ze groot gelijk! Ik heb het trouwens over de criminaliteit in Almere. Niet hoe gewild die kavels zijn, want daar weet ik niks van. Sterkte, moedige mensen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert