Geen nieuwe directeur voor Batavialand

LELYSTAD
De vertrokken interim-directeur van Batavialand, Peter Verdaasdonk, wordt niet vervangen. Dat laat de voorzitter van de Raad van Toezicht, Cees van Bemmel, weten.

Verdaasdonk werd vorig jaar maart aangetrokken om de Bataviawerf, het NieuwLand Erfgoedcentrum en de Rijksdienst Cultureel Erfgoed Scheepsarcheologie te laten fuseren. Hij werkt inmiddels als adviseur van de gemeente Almere voor de totstandkoming van het businessplan voor de Floriade in 2022.

Van Bemmel benadrukt dat op korte termijn de fusie van de drie instanties en de komst van de middeleeuwse IJsselkogge prioriteit hebben. Er zijn subsidieverzoeken naar de provincie Flevoland en de gemeente Lelystad verstuurd. Voor de zomer moet duidelijk worden of de overheden de plannen van Batavialand financieel willen ondersteunen, aldus Van Bemmel.

reacties (5)

 • kustbewoner

   

  Hij stapt op als interim-directeur van Batavia Land, maar blijft hij dan wel op zijn zetel zitten als direkteur Nieuw Land Erfgoedcentrum ? en daarnaast ook nog eens adviseur m.b.t. Floriade 2022 te Almere.

  reageer
 • raadsvolger

   

  De subsidieruif leegeten, er geen brood inzien en dan maar vertrekken. Bestuurders NLE, Bataviawerf en toezichthouders van gemeenten, waterschap en provincie waar zijn jullie mee bezig.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Zoals reeds eerder door mij naar voren gebracht is Batavia Land een Luchtballon ( Lelystad geeft Lucht !).Deze direkteur heeft dus vanaf vorig jaar april voor een aardig salaris "gewerkt"aan de tot standkoming van Batavialand ( streefdatum is/was 2016). RCE een van de participanten verdwijnt naar alle waarschijnlijkheid uit Lelystad. De huur van het huidige pand is reeds opgezegd en cde collectie zou worden ondergebracht op Bataviawerf en Nieuw Land, die er echter geen ruimte voor hebben in de huidige situatie. Meneer Verdaasdonk zag de bui al hangen en heeft z'n biezen gepakt achterlatende 3 instellingen die niet afzonderlijk het hoofd boven water kunnen houden. Men kan zulke figuren zachtjes uitgedrukt dan ook als graaiers kwalificeren. Bovendien laat het figerende bestemmingsplan zo'n uitbreiding niet toe. Leden der gemeenteraad van Lelystad en Leden van Provinciale Staten bezint eer gij toestemt in subsidie voor deze bodemloze put. De kustontwikkeling en omgeving en daar geplande activiteiten ( o.a. Dutch Match Cup) hebben al genoeg geld gekost zonder dat het iets heeft opgeleverd.

  reageer
 • Dirk

   

  Verstandig. Waarom subsidie? Eerst maar eens de businesscase op tafel! Is het überhaupt wel realistisch? Ik ben voor behoud van erfgoed en onze korte geschiedenis, maar niet als moneypit voor een paar politieke vriendjes.

  reageer
 • Barbara

   

  Komt Directeur Verdaasdonk dan straksjes als het zover is wel weer terug? Nog niet eens zo erg lang geleden sprokkelden betrokken geinteresseerden voor vergelijkbaar op te zetten ondernemingen en/of fusies uit eigen portemonaie of familiekapitaal de benodigde gelden bij elkaar. Nu wordt er enthousiast wat opgericht, mensen uitgekozen die nog een salaris nodig hebben en hup met de lege pet langs de deuren van gemeente en/of provincie voor subsidie.. .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert