Bewoners De Wierden willen grond flat opkopen

ALMERE
Bewoners van de wijk De Wierden in Almere Haven willen van de gemeente de grond kopen waar een flat moet komen. Zaterdagmiddag was de aftrap van de actie, waarbij certificaten voor grond konden worden getekend.

De bewoners voeren al maanden actie tegen de flat van acht verdiepingen hoog die vlakbij hun wijk moet komen. Volgens de tegenstanders gaat een mooi stuk natuur verloren. Voorstanders wijzen op de woningnood in de stad.

Voor een vierkante meter grond moet 80 euro worden betaald. De bewonersgroep gaat ervan uit dat de 7000 vierkante meter grond waarop de flat moet komen maximaal 600.000 euro zal kosten. De gemeente zelf houdt het bedrag geheim.

reacties (16)

 • Andree

   

  Stelletje dwazen. De waarde voor de gemeenschap is wel wat hoger dan de vierkante meter prijs. Of gaan de eigen buurt eerst bewoners de gemeenschap ook compenseren voor gederfde inkomsten en het mindere aantal inwoners voor Haven

  reageer
 • ikke

   

  Is de grond te koop dan?

  reageer
 • Peter

   

  Ja, dat is wat ik bedoel. Het is een onmogelijk en onrealistisch idee. Dat geld komt er niet, de gemeente zal het niet aan hen willen verkopen. De gemeente wil woningen bouwen om de woningnood op te lossen. Of dat nou voor rijke of arme mensen is, is om het even. Als het geld naar een stichting gaat verdampt het, of er liggen straks moestuintjes. Moestuintjes zijn zeer populair tegenwoordig,... Anderzijds, een moestuintje in eigendom, kun je tenminste nog verkopen.

  reageer
 • michael

   

  ehm 8 verdiepingen woningen, gemiddeld 4 per etage, dat kost 100.000 per woning gok ik dus dat is € 3.200 000 wat het moet kosten ??? nu wil ik niet zeggen dat ze dat moeten ophoesten maar die 6 ton red je het niet mee vermoed ik....

  reageer
 • ron

   

  4650 per bewoner van de Hoekwierde als het hele wijkje meedoet. 140 euro rente per jaar over 30 jaar = ca. 2100 netto over 30 jaar is samen 7650 eurotjes voor een m2 grond. als je het ooit kan terugverkopen krijg je je geld terug maar dan komt het er alsnog. je kinderen of je nieuwe kopers van het huis krijgen dan wel hun geld terug maar accepteren dan ook alsnog een gebouw. maar je hebt het wel 30 jaar kunnen uitstellen. Maar stel nu dat na 10 of 30 jaar 50 % het wil verkopen (en aan wie dan ?) en 50 % niet . Is dat niet wat Peter bedoeld ? Hoe los je dat op ?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • michael

   

  We zullen de komende jaren nog wel vaker dit soort berichten lezen dat mensen in Haven tegen allerlei woningen zijn. Maar Haven zal moeten groeien naar 25.000 inwoners meende ik ergens gelezen te hebben en daarom zullen er woningen gaan gebouwd worden in zogenaamde parkjes etc... de Tuinderwerf(achter de flat)en zwembad zullen de volgende plekken zijn. Er zullen vast ook al plannen zijn voor meer flats langs de Gooimeerdijk denk ik... Dus wie heeft de langste adem ??? de raad van state zal waarschijnlijk nog veel gevalletjes gaan krijgen.

  reageer
 • Sander

   

  ja we hebben 29% tekort aan sociale huurwoningen en niet zo als gesteld een leegstand van 29% dat is echt onzin mischien aan bedrijfspanden in de stad.en de als maar hoger worden huuren heeft te maken met de verhuurdersheffing van 1,200.000 die Corporaties op hun bortje krijgen van de overheid.

  reageer
 • Een bewoner van de Hoekwierde

   

  Aangezien de heer 'Peter' kennelijk niet van de situatie ter plekke op de hoogte is, wil ik wel het volgende aan hem kwijt. De plek waar 'niet' gebouwd mag worden sluit aan, aan de Hoekwierde. De volledige Hoekwierde is een koop-wijk en daar woont echt geen 'sociale onderklasse' zoals hij dat pleegt te noemen. De flat die 'niet' gebouwd mag worden is bedoeld voor de welgestelde senioren vanuit 'de regio' zoals de gemeente stelt en niet voor doorstroming vanuit de totale Wierden. Verder is de heer 'Peter' ook niet op de hoogte van de Stichting EZH, die voor een geringer bedrag dan de gemeente Almere pleegt uit te geven, het groen in de Hoekwierde onderhoudt.

  reageer
 • onzin

   

  Ook niemand in de wijk de Velden zit op die flat te wachten! De argumenten van de voorstanders zijn echt onzin!

  reageer
 • Bram

   

  Er word steeds meer bijgebouwd terwijl er ook steeds meer leeg komt te staan. Het is aan de ene kant ook wel goed dat er meer huizen bij komen maar zorg dat deze dan ook betaalbaar zijn en niet alleen voor degene met een goed gevulde portemonnee. Woningnood is er nog steeds, jongeren die 7 jaar moeten wachten op een woning, 29% staat leeg in Almere en nog steeds zijn er mensen zonder woning. Gemeente moet zich ook maar is gaan focussen op de leegstand en daar iets aan doen.

  reageer
 • Peter

   

  Je kunt je geld ook in zee dumpen. Meer eigenaren van een stukje grond geven al snel problemen: laat staan 100 eigenaren oid. Bovendien zie ik niet gebeuren dat de tegenstanders van de flat - voornamelijk uit de sociale onderklasse, anders woon je daar niet - geld hebben om deze grond aan te kopen.

  reageer
 • barry

   

  dat klopt Henk. ik betaalde voor een kippenhok ( woonkamer en slaapkamer) aparte keuken ongeveer 400 euro.. Toen ik de woning inging nog geen 300 achterstallig onderhoud en meer voor service kosten en alles vragen

  reageer
 • Wierdje

   

  Geef nooit op. Laat de gemeentelijke wals niet zijn werk doen. Prima aktie Ik neem ook een paar metertjes.

  reageer
 • Jos

   

  Volksverlakkerij en dat omdat een aantal bewoners niet tevreden zijn met hun na al (te) ruim bemeten achtertuin. Hoe ver kan niet in mijn back yard gaan?

  reageer
 • Nico

   

  Volstrekt onzalig idee. Er is geen enkele wetenschap dat de eigenaren er niet op gaan bouwen.

  reageer
 • Henk

   

  Woning nood? Sure... Dat klets verhaal is er alleen maar om de huren elk jaar fors duurder te maken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert