Recurveschutter Pleiter heeft Olympische droom

ALMERE • Zo 1 februari 2015 | 17:23 • Zondag 1 februari 2015 | 17:23
De 13-jarige Denzel Pleiter uit Almere doet nog maar twee jaar aan handboogschieten, maar hij heeft nu al de ambitie om ooit deel te nemen aan de Olympische Spelen. Het 13-jarige talent boekte vorige week in het Franse Nimes zijn eerste grote internationale succes. Hij won in de leeftijdscategorie tot 15 jaar goud bij het wereldkampioenschap handboogschieten.

Denzel kwam twee jaar geleden voor het eerst in aanraking met de sport, toen hij met zijn familie een bezoek bracht aan het geschiedenispark Archeon. Daar bleek dat hij bovengemiddeld talent had voor het boogschieten. Daarna heeft hij zich aangemeld bij de Handboogschutterij Almere. Hier heeft hij veel geleerd van zijn trainer Peter Elzinga die zelf op wereldniveau actief is.

Volgens vader Michel Pleiter steekt zijn zoon karakterologisch goed in elkaar om het ver te schoppen in de handboogsport.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel