Keuzegids: SG De Rietlanden scoort goed

FLEVOLAND
Scholengemeenschap De Rietlanden in Lelystad scoort met alle opleidingen opvallend goed in de Keuzegids Middelbare Scholen 2015. De Rietlanden heeft de beste vwo-opleiding in de provincie. Dat geldt ook voor de leerweg vmbo-basis. De andere richtingen van deze middelbare school staan eveneens hoog in de Flevolandse ranglijst.

Het Berechja College op Urk daarentegen komt er bij de verschillende vmbo-leerwegen bekaaid vanaf. De vmbo-basis en de vmbo-kadergerichte leerweg scoren laag. De vmbo-gemengde/theoretische leerweg staat in de onderste regionen. Het Baken Park Lyceum in Almere staat onderaan de ranglijst van vwo-scholen. Ook voor havo-onderwijs is deze school laag beoordeeld.

De Keuzegids
Scholieren in groep acht bekijken in deze periode samen met hun ouders waar zij hun vervolgopleiding willen gaan volgen. De Keuzegids is opgesteld om bij die zoektocht te helpen. Het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) heeft daarvoor meer dan 2600 scholen in Nederland beoordeeld. Hiervoor zijn de examencijfers en slagingspercentages van de Onderwijsinspectie gebruikt aangevuld met een kwalificatie over de inzet van het personeel en de financiën van de school.

Topscholen
Een gemiddelde school in de gids komt uit op 60 punten. Scholen met 75 of meer punten zijn topscholen. Flevoland telt drie topscholen. Rijksscholengemeenschap Levant in Zeewolde krijgt 82 punten voor de vmbo-gemengde/theoretische leerweg. De Rietlanden in Lelystad heeft voor de leerweg vmbo-basis 78 punten gekregen. En het Buitenhout College in Almere heeft voor het vmbo-kadergerichte leerweg 76 punten binnengesleept.

De minste punten in Flevoland zijn gegaan naar het Berechja College op Urk voor de vmbo-kadergerichte leerweg en het Montessori Lyceum Flevoland uit Almere voor de havo-opleiding. Beiden kregen 38 punten.

Scores van alle Flevolandse scholen
Wie wil weten hoe de andere scholen in Flevoland hebben gescoord in de Keuzegids, kunnen onder dit bericht een handig overzicht vinden. Daarin staat een ranglijst van de scholen in de hele provincie. Ook kan er per gemeente een ranglijst uitgesplitst worden.


reacties (5)

 • Cathy

   

  Park Lyceum is gewoon de leukste school die we hier hebben. Resultaten zijn van jaren terug. Was vorig jaar al op topniveau voor het havo en het vwo. Na het OVC was Park een verademing. Ik praat uit ervaring, neem het maar aan.

  reageer
 • Leon

   

  je haalt me de woorden uit de mond. Doe net als Unilever: op de achtergrond 1 concern, in de winkel verschillende merken.

  reageer
 • Patrick

   

  als ik Google op deze gids komt alleen sgl eruit... en de link werkt helaas niet. Maar goed rietlanden gefeliciteerd. .

  reageer
 • KC

   

  Het is nu heel duidelijk dat je de Rietlanden, Arcus en de SGL niet moet samenvoegen tot een grote leerfabriek. Laat ze hun eigen gezicht behouden!

  reageer
 • corrie

   

  laagste punten voor het MLF. tjemig...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert