Bevolking Flevoland groeit een beetje

FLEVOLAND
De bevolking van Flevoland is vorig jaar met iets meer dan 1700 inwoners toegenomen. Er woonden op 1 januari 2015 401.653 mensen in de provincie. Dat blijkt uit een rondgang langs de Flevolandse gemeenten.

In de gemeente Dronten nam de bevolking vorig jaar als enige Flevolandse gemeente af. Al was dit met het beperkte aantal van 14 inwoners. In de gemeente wonen nu ruim 40.000 mensen. Wat opvalt is dat met name de bevolking van de dorpen Swifterbant en Biddinghuizen terugloopt

In de Noordoostpolder doen de dorpen het wat dat betreft beter: Kraggenburg, Luttelgeest, Tollebeek, Espel, Creil en Bant laten allemaal groei zien. De cijfers per 1 januari 2015 zijn voorlopige cijfers van de gemeentes.


reacties (5)

 • maartje

   

  Nee Lelystad heeft geen krimp en er staan weer allerlei nieuwbouw projecten op stapel.

  reageer
 • Pzaal

   

  Dus Lelystad geeft geen krimp? Of komt dat door het overheidse bemoeienis van het verplicht opvangen van asielzoekers?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Je kunt de mensen moeilijk opsluiten, Bart.

  reageer
 • Bart

   

  Dit is het tweede jaar op rij dat de bevolking van Dronten krimpt. Van een incident is dus niet langer sprake. Ben benieuwd of B&W en de fracties uit de gemeenteraad gaan reageren. Als ik mag gokken: ze zeggen niks of we krijgen weer die riedel over "Dronten geeft je de ruimte". Want wat de teloorgang van het ooit zo veelbelovende Dronten betreft zit de gemeentepolitiek nog altijd in de ontkenningsfase.

  reageer
 • Adios

   

  Minus 2, wij zijn vertrokken!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert