Zeewolde in top 10 jonge boeren

ZEEWOLDE
Zeewolde staat op plek 8 in de top 10 van gemeenten met de meeste jonge boeren. Dat blijkt uit een analyse van de website Boerenbusiness.nl en het CBS.

Twaalf procent van de boeren in Zeewolde is jonger dan 40 jaar. Landelijk is slechts 7 procent van de boeren jonger dan 40. Boerenbusiness heeft naar de cijfers gekeken, omdat bedrijfsopvolging vaak een heikel punt is in de agrarische sector. Er zijn steeds minder jonge boeren die het veelal ouderlijk bedrijf over willen nemen.

In de Zeeuwse gemeente Reimerswaal zijn relatief gezien de meeste jongeren boeren. Daar is 16 procent jonger dan 40 jaar.

Website Boerenbusiness.nlreacties (4)

 • theo duijndam

   

  dat geeft moed dat zoveel jonge boeren voor de landbouw kiezen en voor zeewolde

  reageer
 • Nicolaas

   

  Welke onbenul heeft deze foto bij dit nieuwsfeit geplaatst ?

  reageer
 • jk

   

  waarom moet bij dit bericht een foto van vernietigde peen? deze foto stond ook afgelopen herfst bij een stuk over een boer genaamd jan die zijn peen had vernietigd naar aanleiding van het russische voedselboycot. jammer dat omroep flevoland jonge enthausiaste boeren hiermee in verband brengt...

  reageer
 • jk

   

  nare foto bij dit artikel, vernietigde peen... alsof een jonge boer er niks van kan... deze zelfde foto stond van het herfst bij het stuk over een boer die zijn peen vernietigde vanwege de russische boycot. schaam je OF!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert