Veel ongelukken tijdens gladde ochtendspits

FLEVOLAND
Op de Flevolandse wegen zijn maandagochtend verschillende ongelukken gebeurd. Volgens de politie hebben weggebruikers last van de gladheid.

Op de Botterweg in Almere is een auto in een greppel gereden. In Almere zijn ook twee motorrijders onderuit gegaan. Eén motorrijder kwam ten val op de Vrijheidsdreef, een ander op de kruising van de Marathonlaan en de Vrijheidsdreef. Op de Waddendreef heeft zich een kop-staartbotsing met drie auto's voorgedaan.

Op de Karel Doormanweg in Tollebeek raakte een auto te water. Eerder op de ochtend deed zich op de Karel Doormanweg bij Emmeloord ook al een eenzijdig ongeluk voor.

Volgens weerman Raymond Klaassen van Omroep Flevoland is het verraderlijk glad door opvriezen van natte weggedeelten.

reacties (6)

 • he ja Winterbanden ja wat een idee, ik rij al jaren zonder winterbandjes in het rond en heb moet zeggen tot nu toe niks aan brokken gemaakt. daarin tegen pas ik gewoon me snelheid aan als ik weet dat het glad kan worden. als de gladheidsbestrijding plaats heeft gevonden zal het zout moeten worden ingereden, en op fietspaden gebeurt dat een stuk minder dan op de gewone dreven. Daar tegen staat ook gewoon je snelheid aanpassen, en ik hoor altijd bij het weer bericht s'vonds dat de kans op gladheid aanwezig is, dus het vingertje kan niet altijd naar de provincie of gemeente wijzen.

  reageer
 • Almeerder

   

  De gemeente heeft op diverse locaties sensoren laten plaatsen. Ze kunnen per 5 min zien wat de temperatuur, luchtvochtigheid en zelfs de hoeveelheid zout is. Gisteravond wel gestrooid maar geen rekening gehouden met afkoeling. Waardoor er vocht vrijkomt en het zout verdunt. Jammer dit.

  reageer
 • dennis..

   

  eigen verantwoordelijkheid of haal een emmertje zout bij het Recycleperron. . kan je je eigen stukkie strooien. .. gr

  reageer
 • Elly

   

  Ik ben ook behoorlijk onderuit gegaan, de schade aan mijn fiets ga ik proberen te verhalen bij de gemeente. mijn schoondochter ging ook onderuit met de kinderen die ligt nu in het ziekenhuis! Bedankt gemeente Almere

  reageer
 • Jan

   

  Ik denk dat het een goed idee is als de gemeente bij het begin van de winter steunwieltjes (met sneeuwkettingen) gaat uitdelen want strooien doen ze blijkbaar nooit goed. Of ze zijn te laat, of te vroeg of ze strooien op de verkeerde plaats.... Of men zou gewoon zijn/haar eigen verantwoordelijkheid kunnen nemen!

 • Suus

   

  Dit slaat werkelijk nergens op , heel erg dat er ongelukken zijn gebeurd maar dit heet overmacht en kan niemand wat aan doen. Over het weer heeft niemand wat te zeggen en dat is maar goed ook, je moet in de winter rekening houden met dit soort omstandigheden.

 • Paul

   

  Wat een onzinnige reactie het kwam opeens opzetten en de gemeente kan niet overal te gelijk zijn U had ook af kunnen stappen en gaan lopen dat heet eigen verantwoordelijkheid nemen!

 • A.

   

  Als motorrijder de weg op gaan terwijl ze duidelijk gladheid voorspellen. Dat is vragen om problemen! Hoop dat het goed gaat met alle slachtoffers.

  reageer
 • Dennis

   

  Helaas is niet iedereen in bezit van een auto of kan op plaats van bestemming komen met openbaar vervoer. Zelf heb ik ook jarenlang onder alle weersomstandigheden gereden op de motor. Helaas houd het overige verkeer er geen rekening mee dat je minder snel kan remmen en voorzichter bent bij kruisingen e.d. .

 • laat alle reacties zien
 • me

   

  Stoepen en fietspaden waren spiegelglad vanmorgen! heb veel fietsers onderuit zien gaan.

  reageer
 • Freek

   

  Pak de bezem, en haal gratis strooizouy op. Oftewel, doe er zelf ook eens wat aan.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert