174 hennepkwekerijen opgerold vorig jaar

FLEVOLAND
Er zijn vorig jaar in Flevoland 174 hennepkwekerijen ontmanteld. Dat zijn er iets minder dan de 180 die in hetzelfde gebied in 2013 werden ontdekt. Dat heeft netbeheerder Liander maandag bekendgemaakt. Voor de Noordoostpolder zijn nog geen gegevens bekend van netbeheerder Enexis.

In totaal werd er voor ongeveer anderhalf miljoen euro aan stroom gestolen door de wiettelers. Dat is 7 miljoen kilowattuur, genoeg om 2.000 huishoudens een jaar lang van elektriciteit te voorzien. De netbeheerder wordt ingeschakeld als de politie een wietplantage ontdekt, omdat de telers stroom stelen door illegale constructies aan te leggen in de meterkast.

Energiediefstal kwam het vaakst voor in Almere: 94 gevallen. In Lelystad werden vorig jaar 42 hennepplantages ontdekt en in Dronten 29.

reacties (4)

 • Sander

   

  Ja Maart, dat moest er ook nog eens bij komen. Nee, Almere specialiseert zich op overvallen en mishandelingen (en sinds kort een toename in brandstichtingen) Maar je hebt wel gelijk hoor. Er worden relatief weinig hennepkwekerijen opgerold in Almere. Kortom de politie doet zijn werk niet goed genoeg. In een van de crimineelste steden van Nederland lijkt het me sterk dat er relatief weinig hennepkwekerijen zijn. Zodoende gok ik dat de politie overbelast is, of iets dergelijks, wat een logischere verklaring is dan dat er daadwerkelijk weinig hennepkwekerijen zouden zijn.

  reageer
 • maart

   

  aantal inwoners in Almere 196000 - 94 gevallen. Lelystad 76000 - 42. en Dronten 40000 - 29 dan valt het in Almere nog mee. om de zuurpruimen even voor te zijn die beweren dat Almere weer de kroon spant. Dronten heeft relatief meer gevallen van fraude ruim 130 op hetzelfde aantal inwoners als Almere. Dan komt Lelystad die relatief gezien rond de 112 gevallen zit en dan pas Almere.

  reageer
 • Ron

   

  Wat kan mij het beleid schelen Ik maak me meer zorgen om de rekening Want die betalen wij de niet kwekers

  reageer
 • JD

   

  En dit zal nooit veranderen met het huidige faalende beleid.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert