Marine zoekt mee naar kotter Z-85

URK • Ma 2 februari 2015 | 16:21 • Maandag 2 februari 2015 | 16:21
De Koninklijke Marine zet een schip in om te zoeken naar de gezonken kotter Z-85 Morgenster en de twee vermiste vissers Jan Kramer uit Urk en de Portugees Americo dos Santos Martins. Vorige week woensdag verdween de vissersboot op het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk. Er is de afgelopen dagen voornamelijk gezocht door Urker kotters naar het wrak en de opvarenden.

De marine zet de Zijner Majesteits Luymes in. Dat is een zogeheten hydrografisch opnemingsvaartuig, dat is gespecialiseerd in het maken van zeekaarten. Het marineschip heeft sonarapparatuur aan boord, die nu wordt ingezet bij het zoeken naar de verdwenen kotter.

De Commandant der Zeestrijdkrachten Rob Verkerk maakte via Twitter de inzet van het schip bekend. De burgemeester van Urk had de marine om hulp gevraagd. Omdat de zoektocht in de territoriale wateren van Engeland plaatsvindt, kon de hulp van de Nederlandse marine pas worden ingezet na goedkeuring van Engeland.



WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel