Lek vertrouwelijke informatie Berechja niet boven

URK
Na maandenlang onderzoek blijft het onduidelijk wie er afgelopen zomer vertrouwelijke informatie heeft gelekt over de slechte financiële situatie van het Berechja College op Urk.

Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de Urker gemeenteraad. Niet alle betrokken politici hebben meegewerkt aan het onderzoek van een extern recherchebureau, dat ongeveer 15.000 euro heeft gekost.

Om het lekken van vertrouwelijke informatie in de toekomst te voorkomen, geven b en w een aantal adviezen, zoals duidelijke regels over vertrouwelijke stukken en een strikte scheiding tussen zakelijke en privé e-mail.

reacties (6)

 • Sijko

   

  Het zou de raadsleden die het onderzoek hebben gefrustreerd sieren door op te stappen.

  reageer
 • John

   

  Oh dus alles maar in de doofpot stoppen. Ik vind het juist moedig dat er iemand aan de bel trekt, Deze persoon moet juist beloond worden voor moed, anders waren de financiele problemen nog verder opgelopen. Als de juiste personen niet hun verantwoording kunnen of willen nemen dan MOET je dit juist doen. Bekijk het eens vanuit een positieve benadering. Houd eens op met dat stiekeme gedoe en achterkamertjes geneuzel, laten we eens transparant worden in dit land en elkaar helpen in plaats van elkaar het leven zuur maken. Hulde aan de klokkenluiders die het goed voor hebben met hun medemens.

  reageer
 • snap het niet

   

  Snap niet waarom ze hier 15.000 euro aan uit hebben gegeven, zat er dik in, dat het niet boven water zou komen. Daarbij, waarom mochten de inwoners van Urk dit niet weten? omdat er een wethouder meters diep in zat, die beloften heeft gedaan die hij niet waar kon maken? Was het dan toch de bedoeling, om dit onder de tafel te regelen, zodat de bevolking er niet achter zouden komen, wat er nou precies aan de hand was? kortom, laten we nu verder gaan om het echte probleem op te lossen. namelijk dat er beter opgelet wordt door de gemeenteraad dat er geen prestige objecten meer doorgedrukt worden. denk bijv. aan plankier.

  reageer
 • Gert

   

  Wie niet meewerkt aan een DNA-onderzoek is daarmee meteen verdachte. En dat geldt ook voor dit onderzoek. De daders hebben zich zelf bekend gemaakt door het onderzoek te blokkeren.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Niet meewerken aan het onderzoek: verdachte. Geen bewijs: geen dader.

 • duidelijke zaak

   

  tja, das niet zo moeilijk, niet meewerken aan een simpel onderzoek, betekend schuldig

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ron

   

  Degene die niet meegewerkt hebben zijn het dus.

  reageer
 • Karin

   

  Denk je dat die personen dat zelf niet in de gaten hebben gehad? Dat ze, door hun mails niet te willen laten zien, de schijn van verdenking op zich laden? Beetje makkelijk, zo'n beschuldiging. Ken jij alle feiten in deze zaak?

 • Ingrid

   

  Wat een briljante conclusie! Ze hadden jou moeten inhuren, had heel wat belastinggeld gescheeld.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert