Koninklijke Marine vaart uit

URK
De Koninklijke Marine is dinsdagochtend vertrokken met een schip uit de haven van Den Helder. Het marineschip gaat zoeken naar de gezonken kotter Z-85 Morgenster en de twee vermiste vissers, Jan Kramer uit Urk en de Portugees Americo dos Santos Martins.

Vorige week woensdag verdween de vissersboot op het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk. Er is de afgelopen dagen voornamelijk gezocht door Urker kotters naar het wrak en de opvarenden.

De marine zet de Zijner Majesteits Luymes in. Dat is een zogeheten hydrografisch opnemingsvaartuig, dat is gespecialiseerd in het maken van zeekaarten. Het marineschip heeft sonarapparatuur aan boord, die nu wordt ingezet bij het zoeken naar de verdwenen kotter.

Burgemeester Pieter van Maaren van Urk had om hulp van de marine bij de zoekactie gevraagd. Hij heeft minister van Defensie Hennis-Plasschaert telefonisch bedankt namens de hele Urker bevolking.reacties (5)

 • Urker

   

  Het zoeken van Nederlandse marine in andere wateren zitten nogal wat haken en ogen aan. Misschien vandaar wat later???? Zij kunnen daar terplaatse wel degelijk nog het e.e.a. uitvoeren met duikers e.t.c. Wij zijn ze dankbaar, net zoals we al die mensen die mee hebben geholpen met zoeken in welke vorm dank ook, dankbaar zijn.

  reageer
 • Luymat

   

  Ja hoor, onze marine is zojuist vertrokken. Pffff.

  reageer
 • Bram

   

  Blijf maar in Den Helder. Schip is gevonden!

  reageer
 • Urker

   

  kotter gevonden

  reageer
 • Patrick

   

  Waarom nu pas?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert