NOP stopt met Provast voor ontwikkeling De Deel

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder beëindigt de samenwerking met projectontwikkelaar Provast voor de ontwikkeling van De Deel. Door de breuk zit de gemeente met een gat van negen miljoen euro.

Noordoostpolder probeert al meer dan tien jaar op het centrale plein in Emmeloord een nieuw winkelcentrum met winkels, kantoren en appartementen te realiseren. Tot nog toe was het ontwikkelaar Provast niet gelukt om hiervoor een investeerder te vinden. Wethouder Henk Suelmann stelt dat de gemeente lang genoeg gewacht heeft en dat het tijd is voor een vlucht naar voren. Provast wil niet reageren op het besluit van de gemeente.

De gemeente Noordoostpolder wil nu een nieuw plan maken voor de toekomst van het stadshart van Emmeloord. Daarbij zullen ook de inwoners en ondernemers van Noordoostpolder betrokken worden.

reacties (23)

 • Zeewoldenaar (nee, niet die...)

   

  Dat zal waarschijnlijk ijdele hoop zijn. Als er een ding is waar politici consequent in zijn is dat zij nooit lering trekken uit de fouten die zij maken. Politici worden namelijk nooit persoonlijk afgerekend op hun bestuurlijke fouten. Het ergste wat ze kan overkomen is dat ze hun functie kwijt raken. In dat geval gaan ze fijn wachtgeld trekken. Dus, ongeacht of ze nou goed presteren, of er een bende van maken, hun geld vangen doen ze toch wel. Er is dus geen enkele 'drive' om te leren van gemaakte fouten. En dus gebeurt dat ook niet.

  reageer
 • ger.

   

  hoop met heel m.n hart dat ze er deze keer lering uit trekken!!!!!!"

  reageer
 • R.H.

   

  Misschien V &D zonder huur te betalen!!!

  reageer
 • Prachtig ,zelf reflectie ??

   

  Zo glad als boter is deze reactie. Inderdaad was men voor ....de boter, Alleen men wist niet(de achter gestelde burger) dat er in de achterkamertjes op het gemeentehuis merkwaardige geheime besprekingen werden uitgevoerd!! De V.V.D. liet zich laatst in de raad ontvallen dat door dergelijke besprekingen (commissie stiekum) de polder alleen maar groot kan worden.Daardoor zakt de politieke democratie in drijfzand. En de kiezer maar geloven dat deze partijen met openvizier spreken. Jammer dat dit het ware gezicht is van de partijen die van achterkamertjes politiek houden.

  reageer
 • Boter

   

  Niet alleen de politici, maar vrijwel alle burgers, winkeliers en ondernemers waren jarenlang voor dit plan. Het geld is uitgegeven aan het opknappen van winkelstraat en parkeerplaatsen. Niet weggegooid. Polder heeft groot geluk dat plan is afgelast, want dan hadden we in plaats van een leeg plein een winkelstraat met lege winkels gehad

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Polder kaste in rep en roer(C.D.A.,V.V.D.,P.vd A)

   

  Boter op je hoofd dat hebben deze partijen . Het gemanipuleer met allerlei voornemens en suggesties hebben dit plan tot wanhoop gebracht met een slecht beschreven overeenkomst. Het zal de burger met een smalle beurs vreselijk ergeren door dergelijke hooghartige beslissingen. Die zullen de rekening moeten betalen. Het wordt tijd dat ook bestuurders mede verantwoordelijk worden gehouden van slechte beslissingen.

  reageer
 • me

   

  Ik begrijp uit dit bericht, dat er geld is uitgegeven wat ze verwachte te krijgen van provast. Ik heb geleerd om pas uit te geven als je het in handen hebt en niet eerder.

  reageer
 • hj

   

  Ik neem aan dat Provast wel een Claim aan zijn broek krijgt.

  reageer
 • Pietje Puk

   

  Nee oh nee,niet meer friezen in de NOP

  reageer
 • wallander

   

  9 miljoen delen door 45000(aantal inwoners NOP) is €200 per inwoner €200 delen door 10(aantal jaren van deze soap) is €20 per jaar Dit is toch geen duur amusement!!

  reageer
 • theo

   

  eindelijk. pak je verlies en op naar de toekomst!

  reageer
 • Knelis

   

  Let op straks komt Provast met een schadeclaim voor het niet nakomen van de afspraak

  reageer
 • henk

   

  overdekt? waarom?

  reageer
 • kees

   

  Gewoon de lange Nering overdekt maken dan heb je al iets wat veel minder kost denk ik en de Lange is best een leuke winkelstraat en het gratis parkeren heeft ook al een aantrekkingskracht bij de buurt bewoners uit Friesland

  reageer
 • sjoerd

   

  Welk luchtkasteel er nu komt is in nevelen gehuld. Maar dat het weer veel gaat kostten is zeker. Daar zullen de heren en dames van alle partijen het dan wel weer mee eens zijn. Want luisteren naar de inwoners is er veelal niet bij. Nee we gaan liever weer met een belegger in zee, hoeven we zelf niets te doen, en de schuld op die ander schrijven. Lekker makkelijk die politiek. Alle verantwoordelijken een jaar lang de vergoeding naar het verlies overboeken.

  reageer
 • Dibro

   

  helemaal mee eens. over de rug van de burger politicusje spelen kan echt niet meer. opstappen dus gemeenteraad en laat nu de burger het initiatief nemen.

  reageer
 • Ap

   

  Binnenkort worden er deeltjes gebouwd op de deel heb ik gehoord

  reageer
 • IK

   

  Als ik dit bericht goed begrijp is er nu 9 miljoen uitgegeven voor een lekke toren en de afbraak van het centrum en begint het nu weer van voor af aan, volgende projectontwikkelaar die zijn zakken vult ten koste van de inwoners van de NOP? Belachelijk, laat de verantwoordelijke bestuurders die 9 miljoen maar terughalen bij Provast of anders opstappen!!

  reageer
 • Tk

   

  En dat kost 9 miljoen ???????

  reageer
 • Nn

   

  Pomp er nog maar een paar miljoen in, 't mag wat kosten.

  reageer
 • piet

   

  Helaas is niemand van de politici verantwoordelijk. Het was en is steeds die ander die de fout heeft gemaakt. Een ( parlementair ) onderzoek is nu iets om er achter te komen wie en waar men de fout is ingegaan. En de burger moet weer opdraaien voor deze mislukking.

  reageer
 • R.H.

   

  1mil.per jaar?opstappen zal ik zeggen!!!

  reageer
 • Henk

   

  In die 10 jaar tijd is de halve Deel gesloopt. De Deeltjes, bomen, kantoren. Grote schande dit.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert