De Verbeelding vestigt hoop op gemeenteraad

ZEEWOLDE
Het zijn onzekere tijden voor stichting De Verbeelding in Zeewolde. Woensdagavond wordt duidelijk of de politiek in Zeewolde bereid is de instelling nog langer subsidie te geven.

Stichting De Verbeelding organiseert sinds 2010 culturele activiteiten in het paviljoen. Na dit jaar draait de gemeente de subsidiekraan dicht. De stichting zegt de concerten, lezingen en exposities dan niet meer te kunnen organiseren.

Volgens het college van burgemeester en wethouders stopt de subsidie omdat in 2010 duidelijk afgesproken is dat de financiële ondersteuning voor vijf jaar zou zijn. De stichting spreekt dat tegen.

reacties (2)

 • Zeewoldenaar (nee, niet die...)

   

  Vooropgesteld dat hetgeen de gemeente beweert waar zou zijn, dan heeft de stichting vijf jaar de tijd gehad om andere geldbronnen aan te boren. Als ze dat niet gelukt is, dan hebben ze geen bestaansrecht meer. Er zijn namelijk meer voormalig subsidie trekkende organisaties in Zeewolde geweest die exact hetzelfde is overkomen. Een deel daarvan is het gelukt het hoofd boven water te houden zonder subsidie. Het kan dus wel.

  reageer
 • Loejs

   

  Kwestie van prio stellen. Stop bv dure controle recreatief wonen wonen.gewoon subsidie geven en de gemeente houdt nog zeker 100.000 euro over

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert