Monteurs Brinck protesteren tegen lange werkdagen

ZEEWOLDE
De monteurs van het bedrijf Brinck Meettechniek in Zeewolde hebben woensdagochtend geprotesteerd tegen de te lange werkdagen die ze van hun baas moeten maken.

De monteurs stellen dat werkdagen van 11 uur en langer, plus reistijd, de norm zijn geworden sinds het bedrijf door de Heijmans Groep is overgenomen. Dat heeft grote gevolgen voor hun privéleven. De monteurs hebben de directie een petitie aangeboden, waarin ze vragen om voor 20 februari met een reactie te komen.

Vakbond FNV Metaal steunt de actie. Volgens de bond wil Heijmans de regeling voor arbeidstijden voor alle dochterondernemingen gelijktrekken. De lokale ondernemingsraad heeft met de regeling ingestemd, maar de monteurs zeggen dat ze niet zijn gehoord.

reacties (21)

 • Pa

   

  Ik herhaal: dat is wat er STAAT ja. Maar dat zegt dat jong niet. Trouwens als het zo was dat ze 11 uur zouden werken en een fikse reistijd daar bovenop zouden hebben dan komen ze structureel boven de ATW uit. En daar hoef je geen petitie voor in te dienen. Dat mag gewoon niet. Dan had je melding gedaan bij de Arbeidsinspectie en ga je niet een petitie aanbieden. Toch? Ik geloof er dus niks van dat ze 11 uur moeten werken plus reistijd. Nogmaals, reistijd is geen werktijd. Net zo goed dat het bij mij niet zo is.

  reageer
 • coda

   

  afzeiken vakbonden ??? Hoe durf je ze gooien alles te grabbel hier ,ga toch weg met je vakbond

  reageer
 • Johan

   

  Kom op, geef toe, het is toch ook alleen maar roepen samen met de "loon Slaven"...

  reageer
 • Poe

   

  Omdat de vakbond hier in NL totale waanzin is. Geen enkel oog voor de werknemers, allemaal eigen hachie. En ja als de bonden in de wereld de macht hadden..was er geen bedrijf meer overgebleven.

  reageer
 • Dit is wat er staat: De monteurs stellen dat werkdagen van 11 uur en langer, plus reistijd. wat ik hier uit haal is dat ze een werkdag van 11 uur hebben en daar komt dan nog eens de reis naar de klant of naar huis bij dus ze werken wel iets langer als de 8 uur die u maakt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Joh

   

  Ik werk volgens die logica ruim 10,5 uur per dag, 8,5 uur op kantoor en dan tenminste twee uur reistijd... Nou nou wat zwaar.

  reageer
 • Pa

   

  Ik heb het niet over vakbonden. Ik heb het over de FNV.

  reageer
 • Pa

   

  Jeroen, je hebt helemaal gelijk!

  reageer
 • Pa

   

  Dat staat er wel maar dat zegt die gast niet: we moeten om 8 uur bij de eerste klant zijn en werken tot half 5. Das 8,5 uur. Net zoals iedereen. Hij bedoelt: ik ben 11 uur van huis. Das wat anders dan werken. Vraag es om je heen. Van hoe laat tot hoe laat zijn je vrienden en je familie per dag van huis? En vraag het dan vooral ook aan iemand in ook zo'n beroep. 11 Uur van huis is niks.

  reageer
 • jan

   

  raar dat afzeiken op een vakbond, als iedereen er nou eens op de wereld er lid van zou zijn zou de wereld er anders aan toe zijn. Niet voor niets zijn in somige landen bonden verboden. Geld heeft nu de macht.

  reageer
 • Poe

   

  En als je buitendienst kantoorpersoneel bent? Zoals gedetacheerden? Structureel 11 uur werken is te veel, maar wat is werk? Reistijd valt in ieder geval niet onder werktijd.

  reageer
 • Jeroen

   

  Waarom zouden daar nou weer andere regels voor gelden? Bij de meeste installatie, loodgieters en andere gelijksoortige bedrijven, gaat het al jaren zo. Ze mogen blij zijn dat ze nog werk hebben. Ik weet zeker dat er zat gelijkgekwalificeerde Polen hun werk zouden willen overnemen, voor nog langere dagen, en minder geld.

  reageer
 • Aloysius

   

  Mooie reclame...

  reageer
 • sb

   

  Vergeet niet je bent kantoorpersoneel je kan bij je werk gaan wonen,of in je woonplaats werk zoeken, daar kies je zelf voor.Volgens mij zijn dit jongens in de buitendienst en daar gelden toch echt andere regels voor.

  reageer
 • 13xx

   

  Jij werkt 8 uur, in het bericht staat dat de medewerkers van dit bedrijf 11 uur werken. is toch drie uur verschil!

  reageer
 • Klaas

   

  Een werkweek van 40 uur is normaal. Hier is dus sprake van structureel overwerk. Als het goed is dan hebben de werknemers een arbeidsovereenkomst waarin het aantal uren vermeld staan en daar kan de werkgever niet zo maar eenzijdig van afwijken. En de Ondernemingsraad had ook eerst de werknemers moeten polsen, dus is hun advies ook niet op correcte wijze gebeurd. De FNV en het personeel hebben hier zeker wel een punt.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Mwah....arbeidstijdenwet zegt ook "per 4 weken mag er niet meer dan gemiddeld 55 uur per week", en "per 16 weken mag er niet meer dan gemiddeld 48 uur per week". Dus incidenteel lang werken mag, structureel niet.

  reageer
 • Pa

   

  Ik werk toch ook 8 uur per dag? Half uurtje lunchpauze erbij. En ik woon in Hasselt en kantoor is in Zutphen. Ff tellen: 8 plus 1 plus 1,5 plus 1,5 = 11,5 uurtjes van huis. En dan heb ik het nog niet over nog iets afmaken op kantoor of een file. Alsof het iets bijzonders is. De FNV kan alleen maar schreeuwen. Alsof hun uiteindelijk ook iets belangrijks hebben bereikt. Er is nog nooit een baan door hun erbij gekomen. Ze steken alleen maar geld in hun Eigen zakken. Wees blij dat je werk hebt.

  reageer
 • Poe

   

  Mag prima, Arbeidstijdenwet heeft het over 12 uur per dag (max 60 uur per week). Of het wenselijk is valt te betwisten, maar juridisch hebben ze op basis van de Arbeidstijdenwet geen kans.

  reageer
 • Antje advocaat

   

  Gewoon een advocaat nemen. Dit mag helemaal niet.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Er is natuurlijk zoiets als een Arbeidsrijdenwet....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert