"Voorgestelde gedragsregels raad ongehoord"

URK
De gedragsregels die het college van burgemeester en wethouders van Urk aan gemeenteraadsleden wil opleggen om te voorkomen dat er vertrouwelijke informatie uitlekt, zijn uniek en ongehoord. Dat zegt onderzoeksjournalist en privacy-deskundige Brenno de Winter.

Volgens De Winter is het heel ongebruikelijk dat een college onbeperkt toegang wil hebben tot de e-mails van raadsleden. Een gemeenteraad zou hier nooit akkoord mee moeten gaan zegt De Winter.

Urk wil ook dat gemeenteraadsleden hun privé en zakelijke mail strikt gaan scheiden. Volgens De Winter is dat onmogelijk in een tijd waarin iedereen op meerdere accounts en apparaten tegelijk aan het werk is. De Winter stelt dat een gemeente vertrouwelijke informatie eigenlijk helemaal niet via e-mail zou moeten verspreiden.

reacties (6)

 • Barend

   

  Blijkbaar denken mensen dat het onderzoek valide is, vraag waarom het dan kan zijn dat mensen niet mee hoeven te werken.

  reageer
 • pieter

   

  volgens mij weet bijna heel urk al wie er gelekt heeft behalve de burgemeester..... toch zonde van die 15000 euro

  reageer
 • Urker

   

  Brevet van onvermogen! Dit soort regels stellen, terwijl men weet wie er informatie heeft gelekt is volledig onzinnig. Speel gewoon open kaart!!

  reageer
 • Rob

   

  Uit het voorstel: "Gemeentelijke stukken, al dan niet vertrouwelijk, dienen alleen via het gemeentelijk e-mailadres verspreid te worden."

  reageer
 • -Z-

   

  Vertrouwelijke stukken liggen beschermd enkel op het stadhuis, afgesloten door de griffie en in te zien met dagtekening. Zie Almere.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pieter

   

  Het moet verboden worden om vertrouwelijk stukken via de mail te verzenden. Doe dat per schrijven, in een envelop gebracht door een ambtenaar bij de persoon thuis, en laat dat aftekenen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert