Stadsbestuur wil modern afvalperron in Haven

ALMERE
Er komt een zogenoemd upcycleperron in Almere Haven als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt. Het moderne afvalperron moet ruim vijf miljoen euro kosten.

In het upcycleperron kan niet alleen grofvuil gedumpt worden maar ook afval hergebruikt worden. Almeerders kunnen bijvoorbeeld van kledingstoffen nieuwe kleren maken, apparatuur repareren en meubilair opknappen.

Volgens het stadsbestuur past het moderne afvalperron in de gedachte van de Almere Principles; een stad zonder afval. Het onderwerp wordt nog besproken op de politieke markt. De bouw zou moeten starten in oktober. In juli 2016 moet het upcycleperron open gaan.

reacties (13)

 • Piet

   

  Domoor, er is er al eentje in Poort

  reageer
 • PeterF

   

  Doe er dan ook maar eentje in Stad (Poort) en Buiten anders slaat het nergens op om het alleen in Haven te bouwen. Want hoezo, in Haven? Ehh...vanwege de Floriade? "Growing Green City" klinkt me erg vertrouwd in de oren namelijk. Goed, drie stuks dus, 15 miljoen, nou dat lukt gemakkelijk toch gemeentebestuur? Oh wacht....er is nog wat te bezuinigen vanwege onverkoopbare grondinvesteringen, een miljoentje of 100 om mee te beginnen. Conclusie van mijn betoog: Niet doen, gewoonweg in de prullenbak dit idee en doorademen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Nee, gemeenschapsgeld mag best uitgegeven worden, sterker nog: daar is het voor. Maar we moeten toch constateren dat de prioriteitsvolgorde volledig verkeerd is.

  reageer
 • floor jansen

   

  Wie gaat dat betalen?? De gemeente Almere die diep in de rode cijfers zit gaat een investering van 5 miljoen euro doen voor een leuk hebbe dingetje!!. HET KAN IN ALMERE!!!! De bewoners zullen wel een forse verhoging krijgen op hun afvalstoffen rekening. Bedankt meneer Huis!!!!

  reageer
 • Jond

   

  Het MOET 5 miljoen kosten.......

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kaassie

   

  Helemaal mee eens tegenwoordig zijn er meer dingen dan fietsen, denk aan elektronica. We moeten wel oppassen dat we de kringloopwinkel hier niet mee het brood uit de mond stoten

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Moeten dat de burgers daar dan zelf troep uitzoeken en opknappen??? Daar komt niets van terecht. Doe de reinigingsrechten maar wat naar beneden.

  reageer
 • Jeroen

   

  En pas op, gemeenschapsgeld mag niet uitgegeven worden hoor. Behalve voor de voedselbank natuurlijk. Was ik em bijna vergeten.

  reageer
 • .\/\/.

   

  5 miljoen...dat zal dat afval nooit opbrengen, dus dat gaat gemeenschapsgeld kosten.

  reageer
 • Peter H.

   

  Betere controle op de scheiding van het afval zou veel meer milieu-effect hebben als dit modieuze idee. Dat mensen daar ter plaatse hun oude apparaten zouden gaan repareren is ronduit infantiel. Dit wordt net zo'n mislukking als het verrijdbare podium dat op de markt stond in Almere Stad. Het gaat de burgers nog veel extra afvalstoffenheffing kosten terwijl het huidige perron op zich prima in orde is.

  reageer
 • ron

   

  Piet, als we nu eens als uitgangspunt nemen dat je niks mocht meenemen als 'nergens op slaan' beschouwen ..... Mooie ambitie; we zien wel of het werkt. de indruk is dat op deze schets de breedte van de weg erom heen wat erg smal is (dat gaat opstoppingen geven) misschien de bakken op 1 meter min maaiveld maken dan ontstaat meer ruimte bovenlangs en heb je per saldo een vlakker terrein.

  reageer
 • piet

   

  snap iets niet vroeger mocht je als persoon die grofvuil weg bracht oude spullen uit de bakken halen zoals fietsen en dergelijke. dat mocht op een gegeven moment niet meer. en nu gaan ze een station maken voor 5 miljoen en dan mag het weer wel. slaat echt nergens op.

  reageer
 • jaja

   

  en welke jup heeft dit briljante idee bedacht. dit klinkt misschien leuk allemaal maar dat gaat toch niet echt van de grond komen. klussen doen mensen thuis met n lekker bakkie erbij

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert