Verbeelding moet nieuwe subsidieaanvraag indienen

ZEEWOLDE
Stichting de Verbeelding uit Zeewolde moet voor april een nieuwe subsidieaanvraag indienen om activiteiten te blijven organiseren. Dat werd duidelijk tijdens de commissievergadering woensdagavond.

De culturele stichting heeft de afgelopen vijf jaar financiële steun van de gemeente Zeewolde gekregen maar die overeenkomst loopt dit jaar af. Het college van burgemeester en wethouders vindt dat de stichting op eigen benen moet staan, maar die zegt de concerten, lezingen en exposities in het paviljoen niet voort te kunnen zetten zonder het geld van de gemeente.

De voorzitter van Stichting de Verbeelding wil hulp van de gemeente bij de subsidieaanvraag omdat er veel is veranderd in de regelgeving. Het college wil die hulp niet bieden omdat dat zeer ongebruikelijk is.


reacties (2)

 • Klaas

   

  Helaas probeert de wethouder het bestuur van de stichting De Verbeelding weg te werken omdat ze niet echt met de heren door één deur kan en wordt daarbij gesteund door een ambtenaar die ook lak heeft aan wet en regelgeving.

  reageer
 • Gebeurd ook in Zeewolde

   

  In Zeewolde worden al deccennia lang miljoenen uitgedeeld aan hobbys van Kultuur en Kunstenmakers. Maar er is geen geld voor de verzorging van ouderen en zieken. ZIEK errug ZIEK, nietwaar?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert