Verhuurder betreurt late melding V en D

ALMERE
De verhuurder van de V en D in Almere, Unibail Rodamco, betreurt dat de directie van het warenhuis zo laat melding maakte van de financiële problemen. Dat laat een woordvoerder namens het bedrijf weten.

"Normaliter zoekt een huurder die het moeilijk heeft veel eerder contact met Unibail. Dan hebben we tijd om gezamenlijk naar een oplossing te kijken. Nu is het twee voor twaalf en dat maakt het vinden van de juiste weg een stuk lastiger", zegt de woordvoerder.

Zij benadrukt dat er momenteel intensieve gesprekken worden gevoerd. Als eigenaar van Citymall Almere gaat het Unibail om de kwaliteit van het gehele Stadshart.

De landelijke warenhuisketen staat het water tot aan de lippen. De directie van V en D eist van de verhuurders een huurvrije periode van vier maanden en daarna een structurele huurverlaging. Het personeel zou 5,8 procent van het loon moeten inleveren.

Het verzet is groot, met meerdere rechtszaken tot gevolg. Het is nog onduidelijk hoe het gaat aflopen. Lopende de gesprekken met V en D doet Unibail geen inhoudelijke mededelingen.


reacties (6)

 • Paul

   

  Nee hoor dat is vrijheid van ondernemen!

  reageer
 • Stanley

   

  Is unibail dan ook verantwoordelijk voor 10 kapper zaken en 4 nagelstudio's in 1 straat en dan nog twee toko's tegen over elkaar. #diversiteit

  reageer
 • johan54

   

  loonoffer mag je niet vragen, want wat als het dan over een poosje toch mis gaat. Rutte en UWV zijn daar blij mee. Huurverlaging wil ik ook wel. Betaal een vermogen voor een krot. Ook met dank aan den haag.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik vind het winkelaanbod in Almere juist fantastisch! Je kunt in Almere in namelijk in exact dezelfde webshops bestellen als in Jubbega en Schin op Geul.

  reageer
 • bewoner

   

  moet ik eens bij de bank aankomen: 4. maanden niet betalen en daarna eisen dat ik veel minder wil/ga betalen.... gaan het korte gesprekken worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • cor

   

  Dit warenhuis hoort bij het winkelcentrum! Almere is al zo arm in verscheidenheid van winkelaanbod.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert