Wethouder kan vragen over edelherten niet beantwoorden

LELYSTAD
Wethouder Ed Rentenaar van Lelystad kan concrete vragen over het toestaan van edelherten in natuurgebied Hollandse Hout niet beantwoorden.

Hij vindt dat het niet aan hem is om die informatie te delen, maar aan Staatsbosbeheer. Rentenaar reageert daarmee op kritiek van Vereniging het Edelhert. Voorzitter Jozef Linthorst vindt dat een belangrijk rapport van de gemeente Lelystad over edelherten in Hollands Hout aan alle kanten rammelt.

Omdat het rapport de belangrijkste informatiebron is voor raadsleden, roept Linthorst politieke partijen op om concrete vragen te stellen aan de wethouder, maar Rentenaar is dus niet van plan om daar op in te gaan.

reacties (6)

 • henkb

   

  als je Linthorst uitnodigd, kan ook Frans Vera en de 200.000 bezoekers die elk jaar weer komen worde uitgenodigd. In tegenstelling tot Linthorst doen zij wel aan beleving in plaats van gezonde dieren af te schieten zoal Het Edelhert elk jaar op de veluwe doet. Ook uw geliefde schietobject het wilde zwijn blijkt uit onderzoek hoe meer u schiet hoe meer zwijnen er komen. Een zeug die al haar biggen houdt zal geen tweede worp meer krijgen. (zie ook reactie n. bulder)

  reageer
 • henkb

   

  Kaya ben helemaal met je eens, hoe kunnen we die club te mond snoeren met die jager Linthorst voorop. Zat hij niet bij de jagersgilde van de Hoge Veluwe of zijn of waren dat al zijn bestuursleden

  reageer
 • Kaya

   

  Vereniging t Edelhert is gewoon een jagersclub en die willen schieten dus natuurlijk hebben ze kritiek als ze dat niet mogen. Trieste lui.

  reageer
 • Kaya

   

  Het rapport is door SBB gemaakt dus is het logisch dat er aan hun vragen daarover gesteld kunnen worden.

  reageer
 • sander

   

  Staatsbosbeheer moet niet de enige zijn die de wijsheid in pacht heeft want dan komt het niet goed !

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  Hoe kan de raad dan een beslissing nemen ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert