Nieuw evenemententerrein op De Meent

LELYSTAD
Het college van burgemeester en wethouders van Lelystad wil voortaan grote evenementen organiseren op terrein De Meent. Nu worden evenementen nog gehouden op het Stadhuisplein, maar dat gaat binnenkort op de schop.

Het college ging daarom op zoek naar alternatieve locaties. Kleinere evenementen, zoals een kermis, kunnen in de toekomst terecht op het terrein naast parkeergarage De Waag.

De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met de plannen. Tot die tijd stelt het college voor om bij evenementen gebruik te maken van parkeerterreinen in Parkwijk en de Agorahof in Lelystad.

reacties (8)

 • Jantje

   

  Precies, want een grote kermis is veel belangrijker, en zeker een reden om te verhuizen naar een criminele stad die tevens al jaren tegen faillissement aan zit en structureel verkeerde beslissingen maakt vanuit het gemeente bestuur. Ja, waarom zou je ooit in Lelystad willen wonen? Een relatief veilige stad, met veel groen en genoeg voorzieningen voor jonge gezinnen, evenals het toeristische centrum van Flevoland met trekpleisters zoals Bataviastad en het Aviodrome. En tja, ze hebben geen grote kermis, dan ga je toch veel liever in Almere wonen! Corruptie, criminaliteit en structurele onkunde. Het kan in Almere.

  reageer
 • Henk

   

  Verkoop je toko ouwe, en ga dan in Almere woonen man.

  reageer
 • Krito

   

  Fantastisch dat de gemeente in deze dure tijd toch (weer) wat moois in Lelystad maken

  reageer
 • frits

   

  We willen het stadshart promoten, en dan gaan de evenementen naar De Meent? Waar zit de visie?

  reageer
 • ka

   

  prima idee ik ben er blij mee !

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • maan

   

  Grote kermis? Waar? Wanneer? Ik woon 39 jaar in Lelystad en heb nog nooit een grote kermis gezien in Lelystad!! Noem de kermis op de Meent vroeger niet groot.

  reageer
 • soms...

   

  het plein voldeed niet aan oa veiligheidseisen. er mochtrn dus geen evenementen meer gehouden worden. aangezien er geen geld in gepompt zou worden... maar nu.... vallen de alternatieven meer dus moet er geld op tafel komen.

  reageer
 • Goh de gemeente heeft oude plannen uit de kast gehaald? tot paar jaar terug werden alle grote evenementen op de meent gehouden, noem een dance tour of een grote kermis. maar nee dat moest allemaal verkassen. en nu willen ze het er weer terug brengen....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert