OPA de fout in met werkloosheid

FLEVOLAND
De politieke partij OPA schrijft op zijn speciale verkiezingswebsite voor de Statenverkiezingen, dat de werkloosheid in Lelystad meer dan 40 procent is. Dat meldt de partij in een verkiezingsfilmpje.

Daarin vertelt de nummer twee van de lijst, Dick Rensema dat de bestrijding van de werkloosheid een actiepunt van de partij is. En terwijl de tekst in beeld een werkloosheidspercentage van 40 procent laat zien, heeft Rensema het over 14 procent.

Volgens de gemeente Lelystad zijn beide aantallen onjuist. Een woordvoerder vertelt dat de werkloosheid in Lelystad ruim 12 procent is. Dat is net zo hoog als het percentage in de hele provincie.


reacties (10)

 • oma

   

  Ze zijn nu al de weg kwijt,.. hoe moet dit nu straks in de komende vier jaren? Kunnen ze dan wel bij de les blijven?

  reageer
 • oma

   

  Goedemiddag, goedenavond,.. tijdsbesef?,.. u mag het zeggen bij opa

  reageer
 • Ingeweide

   

  Wel leuk om vast te stellen dat de ambtenaar van Lelystad andere informatie geeft dan de site van Lelystad zelf. Kennelijk weet niemand het aantal werklozen. In ieder geval ligt het aantal echte werklozen ongeveer 2x zo hoog als de opgaven van de overheid. Er zijn veel jongeren en ZZPers zonder werk die niet in de systemen zitten. Je kan er dus van uitgaan dat in Lelystad het werkelijke aantal op ongeveer 25% ligt. Dus door de ambtenaar zit RTV Flevoland er ook naast. Maar het blijft een mooie stunt van OPA om zijn promo in Flevoland te verspreiden.

  reageer
 • Ingeweide

   

  Ze zijn wel heel erg slim bij OPA Flevoland. Iemand zegt 14 en de editor van de film verstaat zg 40 en zet dat op de sheet. Je stuurt je Promo in en met wat reuring komt je promo gratis en voor niets in elke huiskamer. Zou die de Leeuw dat zelf bedacht hebben? Ik denk het niet maar wel mooi. 50PLUS zal die man missen. Mooie Promo

  reageer
 • Kaya

   

  Ik vind het niet bepaald slim om nu al onjuistheden te vertellen. 12% is geen 14%.

 • Sjors

   

  Fijn hoor dat een stel zwaar demente bejaarden een gooi doen naar een zetel terwijl ze niet in deze wereld leven. In het filmpje pleiten ze om nu de ruif van de pensioenfondsen leeg te roven en de mensen in 2035 zoeken het maar lekker uit die kunnen naar de voedselbank. Bij Opa denk je toch eerder aan wijsheid,kennis en levenservaring. Ik zal niet perplex staan wanneer blijkt dat team opa bestaat uit voormalig beroeps bijstandtrekkers.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Choco

   

  Dit is precies waar ik het onlangs nog over had. Wel de ambitie hebben, echter ontbreekt het inzicht in ons politieke klimaat. Net als met de gemeentelijke verkiezingen zie je ook hier weer dat men stemmen wil winnen door agendapunten in hun programma op te nemen en het niet waar kunnen maken. Tja, gaat het dan om hun of om ons???

  reageer
 • frits

   

  nou wordt het echt tijd dat opa naar het bejaardenhuis gaat want nu gaat opa verkeerde berichten vertellen het zal de ouderdom wel zijn hier , maar hier gaan we dus maar niet op stemmen straks voor er nog meer vreemde dingen gebeuren met opa

  reageer
 • cato

   

  niet de eerste keer dat er foute voorlichting wordt gegeven door OPA, de Leeuw. Denk maar eens aan zijn rol in Dichtbij tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen 2014 . Lijkt mij niet serieus te nemen voor een kostbare stem. De stemmen zijn in het verleden al genoeg verloren gegaan.

 • Koos W.

   

  Ach, het is maar net hoe je telt. Ik denk dat het wel klopt dat40% van de Lelystadse bevolking niet werkt, misschien nog wel meer. Maar dat wil niet zeggen dat ze werkeloos zijn.

  reageer
 • willeMstad

   

  Je kant het OPA toch niet kwalijk nemen ,dat ze dat jarenlang bagatelliseren door hun Haagse meesters willen compenseren .

  reageer
 • sjors

   

  En op zulke domme mensen gaan we toch hopelijk niet stemmen. De politiek is toch geen gokspelletje.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert