Marit Huzen nieuwe jeugdwaterschapsbestuurder

LELYSTAD
De 17-jarige Marit Huzen uit Lelystad is de nieuwe jeugdbestuurder van Waterschap Zuiderzeeland. Zij neemt het stokje over van Nina ter Horst. Elk jaar wordt er een nieuwe bestuurder aangesteld.

Als jeugdbestuurder is Huzen het gezicht voor jongeren in Flevoland. Zo maakt ze deel uit van het Jongerenpanel van Zuiderzeeland. En ze is als ambassadeur aanwezig bij bijeenkomsten en congressen over water en waterbeheer.

Daarnaast vertegenwoordigt Huzen het waterschap bij het Nationale Jeugdwaterschapsbestuur van de waterschappen, dat vier keer per jaar bij elkaar komt.


reacties (12)

 • .\/\/.

   

  ..alleen op uiterlijk beoordelen...wees eens eerlijk, had je dat ook gedaan als het een jongen was?

  reageer
 • Donnie

   

  Wat een onzin allemaal. Wel leuke meid om te zien.

  reageer
 • Roel

   

  Helemaal mee eens. Marit zal er als jeugdbestuurder ook tegen moeten kunnen dat er kritiek wordt geuit op een volkomen overbodige bestuurslaag die o.a. door geborgde zetels wordt gedomineerd door rechts Flevoland waarvan in 2012 nog de meerderheid van het parlement van mening was dat zij kon worden opgeheven. Dit is vervolgens niet uitgevoerd door een rechtse minister.

  reageer
 • Pieter

   

  U slaat de spijker op de kop...Jammer dat Qwerty nooit een hamer heeft gezien of heeft vastgehouden ;) Politiek betrekt kinderen als 'boegbeeld' om betrokkenheid te pretenderen, maar de enige betrokkenheid doe men kent is het incasseren van de onkostenvergoedingen of het vooruitzicht van een lidmaatschap van het old boys netwerk dat voortvloeit uit deelname aan dergelijke organisaties.

  reageer
 • Rifle

   

  Qwety, ik geloof dat niemand Marit kwalijk neemt dat zij dit baantje aanvaart. Ze wordt door anderen als boegbeeld naar voren geschoven, dat is kwalijker.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • qwerty

   

  wen er maar aan Marit: dit soort azijnzeikers blijf je altijd houden. Trek het je vooral niet aan en succes in je nieuwe job!

  reageer
 • Dnz

   

  Ik denk echt dat we fundamenteel verschillen van inzicht. Het betrekken van jongeren bij besturen en hun omgeving vind ik belangrijk. De leden van het jongerenpanel en jeugdbestuur zullen allemaal wel een baantje moeten hebben, dit vrijwilligerswerk levert in mijn ogen veel meer op dan het kost. Ik noem dat investeren. Dat u het niet eens bent met de bestuurlijke laag probeer ik even los te koppelen met de discussie of het waardevol is of leerlingen van het middelbaar onderwijs betrokken worden bij besturen en maatschappelijke discussies.

  reageer
 • Sanne

   

  @Dnz, alsof die klankbordgroepen van de gemeente "zeer betrokken bij hun leefomgeving" te noemen is... Zij hoeft echter niks te doen, zij krijgt een notule van wat er besproken is. En ze hoef alleen maar te kletsen over een idee om het op te lossen... Een idee wat vaker uit het ideeënbus van de gemeentes vandaan komt. Natuurlijk met een kopje thee en een gebakje erbij. Dan daarbij, ja niet alle jongeren verklote hun leven. Maar ook niet alle jongeren verdoen hun tijd aan dit soort onzin. Zij moeten bijvoorbeeld werken om hun vervolg opleiding zelf te kunnen betalen.

  reageer
 • Roel

   

  Je hoeft ook geen kennis van zaken te hebben om te constateren dat de waterschapslasten de pan uit rijzen. Al die franje kan er gewoon af.

  reageer
 • Dnz

   

  Ehh, deze jongeren doen dit tegen een kleine reiskostenvergoeding, doen bestuurlijke ervaring op en zijn zeer betrokken bij hun leefomgeving. Marit had ook kunnen kiezen om rond te hangen of, net als sommige mensen hier, zonder enige kennis van zaken iets af te zeiken.

  reageer
 • hink

   

  wat een onzin

  reageer
 • Pieter

   

  Zo nutteloos... En maar afvragen waarom de kosten voor het waterschap elk jaar weer de pan uit rijzen, in 10 jaar tijd zijn de kosten voor de burgers verdubbeld. Sinds wanneer is water politiek? Als politiek zich ergens mee bemoeit stijgen de kosten altijd, kijk maar naar de zorg. En het ergste is dat alle extra binnengehaalde gelden besteedt worden aan salarissen en onkostenvergoedingen van bestuurders.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert