Wethouder: afspraken met Provast niet hard genoeg

NOORDOOSTPOLDER
De problemen rond De Deel in Emmeloord laten zien dat de afspraken met projectontwikkelaar Provast niet hard genoeg waren. Dat zegt wethouder Henk Suelmann van de gemeente Noordoostpolder, in de zaterdageditie van het programma Over Flevoland Gesproken bij Omroep Flevoland.

Afgelopen week brak de gemeente met de projectontwikkelaar, omdat die er niet in slaagde de plannen voor de bouw van winkels en kantoren gefinancierd te krijgen.

Suelmann legt de verantwoordelijkheid voor het mislukken van het project nog steeds bij Provast, maar vindt wel dat het contract duidelijker en concreter had gekund. Het ontbreken van die helderheid bood Provast de gelegenheid om tijd te rekken, aldus de wethouder.

reacties (4)

 • Dick Offringa

   

  Op donderdag 2 maart 2006 hebben 19 raadsleden VOOR de plannen van Provast gestemd en 8 raadsleden tegen. CU/SGP (3), D66 (1), CDA(1), VVD (1) en PU (2) tegen. CDA (7), PvdA (5), PU (5), VVD (2) voor. Wie de schoen past, trekke hem aan.....

  reageer
 • Zelf reflectie???

   

  Heren ,wat is er bij jullie Partij aan de hand? Elkaar zo te beïnvloeden dat de neuzen naar de zelfde kant staan? Met enige verbazing is dit schouwspel ook waar te nemen in de raadzaal. Dit doet werkelijk afbreuk aan de persoonlijke daadkracht elkaar zo te beïnvloeden tijdens een vergadering.Het heen en weer lopen tijdens de raadsvergadering lijdt af van het onderwerp.Het lijkt steeds dat Teun aan touwtjes vast zit van twee insprekers.Geef elkaar de ruimte!! Laat ook jullie daadkracht niet verslappen door dit schouwspel.

  reageer
 • Teun Nijdam

   

  Dick 2006 ligt al even achter ons,maar jouw vraag kan Jeroen van der Laan morgen als de wethouder op tv Flevoland komt meteen als eerste vraag aan hem stellen en dan mag je hopen dat hij een antwoord heeft.

  reageer
 • Dick Offringa

   

  Dus CDA vindt dat contract met Provast beter had gekund? Waarom hebben ze dan maart 2006 ingestemd en later nog een amendement toegevoegd?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert