Huis: Haal meer uit je afval

ALMERE
Het scheiden van afval en het verwerken daarvan tot nieuwe producten. Het moet in Almere straks op één locatie gebeuren. Daarom wil het stadsbestuur een zogenoemd upcycleperron realiseren. Zo wordt bijvoorbeeld leer van afgedankte bankstellen straks verwerkt tot leren tassen. De bedoeling is dat het nieuwe afvalperron bijdraagt aan een stad met zo min mogelijk afval.

Het upcycleperron wordt op het bedrijventerrein de Steiger in Almere Haven gebouwd. Het huidige afvalperron in het hetzelfde stadsdeel is verouderd en voldoet niet meer aan de milieu-eisen.

Het nieuwe afvalperron kost 5.400.000 euro. De gemeenteraad moet nog instemmen met het plan. Als alles goed gaat, wordt het upcycleperron in juli volgend jaar in gebruik genomen.

reacties (7)

 • .\/\/.

   

  Zo'n uitgave kan je alleen verantwoorden als je kan aantonen dat het geld op termijn terugverdiend kan worden.

  reageer
 • Kees

   

  Super initiatief. Zo wordt Almere koploper in het aanjagen van de grondstoffeneconomie. Dit levert veel nieuwe 'doebanen' op en is het goed voor het milieu. Past dus echt bij ambities van de stad!

  reageer
 • almere

   

  en het geld strooien gaat maar door in almere , ze doen hier in het stadhuis of de bomen tot in de hemel reiken het kan niet op met geld over de balk smijten

  reageer
 • piet

   

  daar gaat me geld.

  reageer
 • ron

   

  ik denk dat het weinig meer zal kosten als er evt ge-upcycycled zal worden dan zonder upcycling. ook denk ik dat het weinig meer kost of de Steigerdreef nu wel of niet aangelegd wordt. Het gaat erom dat het perron sowieso vernieuwd moet worden. althans wat heet "moeten" je staat wel erg lang in de rij soms. Een oplossing zonder dak zal zeker een stuk goedkoper zijn. Voor mij is dus meer de vraag : is dat dak nu echt wel zo nodig? en is dat nodig vanwege de wet ? Ik kan me dat niet voorstellen. laten we dus op een andere wijze kritisch zijn dan opmerkingen waar je totaal niks mee kan of totaal niet zijn onderbouwd.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jos

   

  Wat er niet bij vertelt wordt is dat het huidige recyclingperron moet plaatsmaken voor de nieuwe verkeersontsluiting van Almere-Haven i.v.m. de verbreding van de A6 en de Floriade. Bijkomende kosten.

  reageer
 • johan

   

  NIET DOEN! dit is nog in een experimenteel stadium. VIJF miljoen euro, daar kan je heel veel andere -betere- dingen mee doen! Gemeenteraad let op!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert