Marine kan nog niet duiken naar kotter Z-85

URK
Duikers van de marine konden zaterdag nog steeds niet duiken naar de gezonken Urker kotter Z-85. Volgens een woordvoerder laten de weersomstandigheden in het Kanaal dat nog niet toe. Zo gauw het weer verbetert, gaan de marineduikers opnieuw het water in.

Het marineschip Zijner Majesteits Luymes is sinds woensdag in het gebied tussen Engeland en Frankrijk waar de kotter is gezonken. Naast het duikteam heeft het schip ook de onderwaterrobot REMUS aan boord, waarmee de kotter onderzocht zal worden.

Het is nog steeds niet duidelijk of de lichamen van de vermiste Urker Jan Kramer en de Portugees Americo dos Santos Martins aan boord van de kotter zijn.

reacties (11)

 • Sander

   

  Beste Theo, Als niemand wat mocht zeggen over dingen waar hij/zij geen verstand van hebben zou het maar een stille boel zijn. Ik bedoel, op die manier zou de tweede kamer nog stiller worden dan een stiltecoupé van een door winterweer niet rijdende NS-trein, en ik kan je verzekeren dat dat toch behoorlijk stil zal zijn. Groetjes, Sander.

  reageer
 • Ik

   

  De marine is daar juist omdat zodra de 2 vermisten gevonden worden ook op Nederlandse bodem zijn. Doet een ander duikteam dat dan moeten zij de gevonden personen overdragen aan het land waarvan het in dat gebied gevonden is. Dan duurt de overdag naar Nederland ook langer

  reageer
 • ronald

   

  Ja de zondagsrust is die hier ook heilig ???

  reageer
 • Theo

   

  Als jullie er geen verstand van hebben, moet jullie er ook niet over praten of op reageren. Duikers kunnen vanwege de stroming daar maar 2 keer per dag het water in. Dat is als het tij keert. Ongeveer een uur de tijd hebben ze dan. Hier kunnen duikers van DUC uit Urk ook helemaal niks aan veranderen. Duikers van de marine staan echt wel hun mannetje.

  reageer
 • Zondag

   

  Dat zei ik gisteren ook al. Alleen was dat te confronterend.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ??

   

  Klopt, marine had aangeven dat een "2e duikteam" niet nodig was

  reageer
 • Swiebertje

   

  De beste stuurlui staan aan wal

  reageer
 • Eric

   

  Denk omdat de Marine in is geschakeld het een ander aangelegenheid is geworden en dat ze daarom Duc eraf hebben gehaald denk zelf ook dat zij al veel verder zouden zijn geweest met het duik onderzoek dan nu het geval is

  reageer
 • Urker

   

  Waarom is DUC, een gespecialiseerd bedrijf eigenlijk van deze zoektocht afgehaald. Dit bedrijf is in zulke zaken toch gespecialiseerd? Wij horen ook totaal geen informatie van de Luymes.

  reageer
 • Luymat

   

  Nu windkracht 4-5. Is dat slecht weer voor de marine? Morgen niet duiken aub want dan is het zondag en dat mag niet van dominee Koffeman van "hart voor Urk".

  reageer
 • Bram

   

  Wind? Het is daar zo rustig als wat. Denk de marine dat wij vanaf hier het weer niet kunnen checken of zo. Een afgang om niet eens te kunnen melden of het de Z85 is. Laat staan dat ze in het wrak hadden kunnen gaan. Jammer dat DUC uit Urk teruggeroepen is!!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert