Bomenkap Kruidenwijk gaat door

ALMERE
In de Kruidenwijk in Almere zijn in opdracht van de gemeente opnieuw bomen gekapt. Maandag zijn er bomen omgezaagd aan de Kruidenweg, waar nog meer bomen op de nominatie staan om te verdwijnen.

Sommige bomen moeten weg omdat ze de bestrating opdrukken of schade toebrengen aan kabels en leidingen. Andere bomen zijn in een slechte conditie, zullen de ophoging van de bestrating niet overleven of staan te dicht op de erfgrens. Behoud Bomen Kruidenwijk probeert de kap al enkele maanden tegen te houden. Het comité wil dat de wijk groen blijft.

In december diende het comité een petitie met zo'n 300 handtekeningen in bij wethouder Frits Huis.reacties (12)

 • Mark

   

  Gisteren (zondag 15/2) ons wandelrondje door de Kruidenwijk gedaan. We waren met stomheid geslagen. Wat een trieste bedoening! Natuurlijk, groen moet onderhouden worden, bomen moeten soms gekapt. Ze kunnen in de weg staan, schade aanrichten, ziek zijn. Dat snapt iedereen wel. Maar dit lijkt zo'n generieke maatregel 'in die straten moeten alle bomen weg'. Waarom geen maatwerk? Zelfs de boom op het schoolpleintje is weg! Wat voor kwaad kan een boom op een schoolplein? Stond echt nergens dichtbij. Ik kan mij niet voorstellen dat een paar loszittende stoeptegels de reden is, dus dan rest alleen de optie dat die boom doodziek was en een gevaar voor de kinderen op zou leveren. Is dat laatste niet het geval dan is er sprake van het rucksichtlos en veel te generiek uitvoeren van 1 of ander beleidstuk. Met grote gevolgen voor het aanzien van de wijk. Tot slot: ik zie ook nog geen nieuwe aanplant, maar dat komt misschien nog.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wie vóór was had uiteraard zelf een petitie vóór de kap kunnen starten. Men heeft de keus gehad, en kennelijk gekozen dat niet te doen.

  reageer
 • -Z-

   

  Growing Green , de duurzame stad.

  reageer
 • Paulien

   

  Er zijn veel meer mensen tegen de bomenkap, simpelweg vanwege werk of andere redenen niet actief. Het kappen en wat erna te zien is blijft om te huilen, kale straten, armoedig en nat. Misschien het vechten beu, maar niemand is blij met de kale vlaktes die nu te zien zijn.

  reageer
 • bewoner hoofdstedenbuurt

   

  Ook bij mij in de buurt in Almere Buiten heeft de gemeente bomen en struiken verwijderd. Wat wij er terug voor krijgen is een slordige afwerking en lelijkheid. Wij vinden het afschuwelijk en ongepast hoe men te werk gegaan is. Persoonlijk ben ik niet te spreken over de handelswijze van de gemeente. Ik vraag mij af of de woonwijk van onze burgemeester er ook zo uit ziet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • wim

   

  Niet alleen Almere... Dronten, Lelystad, Swifterbant, overal in de provincie is en wordt erg veel gekapt op allerlei plekken. Alles wordt gedaan door het zelfde bedrijf, overal oranje markeringen op bomen die weg moeten. In Lelystad zijn in sommige bossen komplete stukken bos gekapt of gehalveerd. Het lijkt er op dat gemeenten of provincie een goede prijs voor het hout krijgen.....

  reageer
 • Jos

   

  Konden de mensen toen er handtekeningen TEGEN de kap werden verzameld ook VOOR de kap tekenen? In een democratie valt er iets te kiezen.

  reageer
 • ron

   

  het gaat om 300 op een populatie van .... ??? er zijn altijd mensen die tekenen al kom je voor iets waar ze niet eens van snappen waar het om gaat of wat totaal niet relevant voor de persoon is. dan heb je een groep die is nooit thuis doet nooit open. dan heb je een groep die ook tegen de kap zijn maar waar geen handtekening van is. dan is er nog een groep die handtekeningen die juist voor de kap zijn heeft (die zijn verzameld) maar dat was erg gericht op 1 straat waarvan bijna iedereen zal snappen dat die bomen ongewenst zijn. die verdwijnen dan ook sowieso (daarmee zijn de meeste stemmers die voor de kap zijn ineens niet relevant meer want daarover is helemaal geen discussie) Blijft lastige discussie.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Nee, die 'silent majority' waar Thatcher ook altijd mee schermde is geen geldige reden. Als er 300 handtekeningen vóór de kap waren verzameld zou het kloppen, nu niet. Het is net als met verkiezingen: de uitslag wordt bepaald aan de hand van de stemmen die wèl zijn uitgebracht.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Kappen nou!

  reageer
 • Jan

   

  300 handtekeningen? Gezien de grote van de wijk zijn dat er nieters veel. De meeste bewoners zijn het dus eens met de gemeente.

  reageer
 • Greb

   

  Gelukkig wel, in de hoop dat er eens een ander soort geplant gaat worden. Komt dan van zelf weer goed.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert