Geen goed alternatief voor De Meent

LELYSTAD • Ma 9 februari 2015 | 18:45 • Maandag 9 februari 2015 | 18:45
Evenementen Coördinatie Lelystad begrijpt de kritiek op het plan om grote evenementen voortaan op De Meent te houden, maar een beter alternatief is er niet. Dat zegt ECL-voorzitter Ruud Bootsma.

Op sociale media zijn Lelystedelingen kritisch over De Meent, omdat het plein net buiten het stadshart ligt en er geen horeca in de directe omgeving is. Dat maakt het plein voor sommigen onaantrekkelijk voor evenementen.

De ECL had ook liever een locatie dichter bij het centrum, maar volgens Bootsma is die er niet. Het Stadshuisplein is na de opknapbeurt niet geschikt voor grote evenementen. De Agorahof wordt gebruikt voor de weekmarkt en in de Parkwijk is de ondergrond te zacht. Bootsma herinnert er aan dat De Meent jarenlang de locatie voor kermissen, festivals en circussen is geweest.

Voor kleinere evenementen wordt het terrein naast de spoorlijn en parkeergarage De Waag ingericht. Bootsma verwacht dat eind april hier de Koningskermis kan worden gehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel