Geen goed alternatief voor De Meent

LELYSTAD
Evenementen Coördinatie Lelystad begrijpt de kritiek op het plan om grote evenementen voortaan op De Meent te houden, maar een beter alternatief is er niet. Dat zegt ECL-voorzitter Ruud Bootsma.

Op sociale media zijn Lelystedelingen kritisch over De Meent, omdat het plein net buiten het stadshart ligt en er geen horeca in de directe omgeving is. Dat maakt het plein voor sommigen onaantrekkelijk voor evenementen.

De ECL had ook liever een locatie dichter bij het centrum, maar volgens Bootsma is die er niet. Het Stadshuisplein is na de opknapbeurt niet geschikt voor grote evenementen. De Agorahof wordt gebruikt voor de weekmarkt en in de Parkwijk is de ondergrond te zacht. Bootsma herinnert er aan dat De Meent jarenlang de locatie voor kermissen, festivals en circussen is geweest.

Voor kleinere evenementen wordt het terrein naast de spoorlijn en parkeergarage De Waag ingericht. Bootsma verwacht dat eind april hier de Koningskermis kan worden gehouden.

reacties (6)

 • Rob

   

  lekker handig een plan voor het stadhuisplein opknappen en dan geen rekening houden met evenementen!

  reageer
 • Karel

   

  De Meent is al aangelegd als evenemententerrein, maar omdat dat terrein niet goed wordt onderhouden is er voor de meeste evenementen een andere locatie gekozen. Het terrein moet alleen worden opgeknapt en daar hoeft de raad niet over te besluiten.De raad besluit steeds over zaken die al door hun besloten zijn zoals het verboden te fietsen in de Wissel terwijl dat al jaren is verboden. Raadsleden ken je eigen stad.

  reageer
 • anno 1978

   

  Geen horeca in de buurt? Jemoet 100 mtr lopen. Heel plein met horeca

  reageer
 • ABS

   

  "omdat het plein net buiten het stadshart ligt en er geen horeca in de directe omgeving is". Tja, met paard en wagen dat hele eind van het stadshart naar de Meent is natuurlijk een bijna onoverbrugbare afstand, zeker als je bij gebrek aan horeca jezelf daarna niet klem kan zuipen om je vervolgens te misdragen ... Lelystad mag wel oppassen dat er straks niet alleen mensen naar de evenementen gaan die echt geïnteresseerd zijn en daar dan ook wel de moeite van het omrijden voor over hebben.

  reageer
 • zou zeggen hou eens een enquête onder de buurtbewoners, want tja het kan wel allemaal bedacht worden in het stadhuis maar de buurt bewoners hebben er last van als er een feest gegeven wordt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  De weekmarkt Agorahof staat er niet alle dagen. Op andere dagen kan hier een evenement plaatsvinden, en eventueel kun je ook de markt eens een dag naar een andere straat verplaatsen. Dat gebeurt elders in Nederland tijdens evenementen ook. Parkwijk ondergrond te zacht? Er hebben daar al evenementen plaatsgevonden. Dat ging. En anders moet er wat grondversteviging plaatsvinden. Idem voor het Mandelapark.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert