La Luna vecht voor schadevergoeding

ALMERE • Ma 9 februari 2015 | 20:00 • Maandag 9 februari 2015 | 20:00
De buitenschoolse opvang Kinderpaleis La Luna in Almere heeft een procedure bij de rechter aangespannen tegen burgemeester en wethouders van Almere. De bso moest noodgedwongen verhuizen en wordt aan het lijntje gehouden wat betreft schadevergoedingen, is de stelling. In de bestuursrechtprocedure die maandag diende, ging het slechts om een klein deel van het zeer: alleen de proceskosten die gemaakt zijn voor een onterecht opgelegde dwangsom.

Helemaal zat
De schade beloopt veel meer. De directeur van La Luna is het helemaal zat met de gemeente: "Ze reageert nergens op, afdelingen werken langs elkaar heen." "U loopt tegen de ambtelijke molens op," vatte de rechter de frustratie samen. De opvang zat, met vergunning van de gemeente, aan de Mangostraat. Naar later bleek, was dat in strijd met het bestemmingsplan. Dat had de gemeente over het hoofd gezien. De bso is begin vorig jaar verhuisd naar de Haagbeukweg.

Gemeente gemaand
In de zaak van de proceskostenvergoeding voor de dwangsom doet de rechter binnen zes weken uitspraak. Maar de rechter maande de vertegenwoordiger van de gemeente wel om eindelijk eens een beslissing te nemen over de andere schadeclaims. Die zijn al sinds begin vorig jaar onbeantwoord.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel