Marine: Duiken naar kotter nog steeds moeizaam

URK
Het duiken naar de gezonken kotter Z-85 in Het Kanaal verloopt nog steeds moeizaam. Dat meldt de marine. Volgens een woordvoerder veranderen de omstandigheden onder water voortdurend. Zo is het zicht soms anderhalve meter en korte tijd later nog maar 10 centimeter.

Duikers zijn maandag verschillende keren afgedaald naar het wrak, dat op een diepte van 30 meter ligt. Ook is het niet eenvoudig het schip binnen te gaan, omdat ingangen eigenlijk te smal zijn voor een duiker met volledige uitrusting.

Duikers van Zijner Majesteits Luymes zijn al sinds woensdag in het Kanaal aan het zoeken naar twee nog vermiste bemanningsleden, onder wie de Urker Jan Kramer.

reacties (5)

 • Swiebertje

   

  Ik denk dat ze het bericht uitdoen Bram om te laten weten dat ze nog steeds elke dag proberen te zoeken. De mensen op deze klus zijn elke week in de Noordzee te vinden voor oa mijnen opruimen en hebben tientallen jaren ervaring en supergoede uitrusting. Echt geloof me als deze jongens het niet redden zal Duc het ook niet kunnen.

  reageer
 • Bram

   

  Beste Swiebertje, Dat geloof ik best wat je zegt! Het gaat mij erom dat -en zeker voor de nabestaanden- het wel erg lang duurt allemaal. En dan met een bericht komen: het zicht is slecht, moeilijk om naar binnen te gaan met onze duikuitrusting, stroom ed. ja sorry maar dat weet iedereen verdorie toch van tevoren? En als ze -zoals jij zegt- zo ervaren zijn, waarom dan zo'n persbericht naar buiten brengen? Laat ik duidelijk zijn, duiken in de noordzee/Engelse kanaal is niet makkelijk. Gewoon een professioneel bedrijf, welke de omstandigheden wel kent, deze zoekactie laten klaren! En ik werk niet voor DUC...

  reageer
 • Swiebertje

   

  Nou Bram ik kan je verzekeren dat de marineduikers dit soort klussen wel vaker doen. Driekwart van hun werk lees jij niks over.

  reageer
 • tollebeker

   

  Ik denk dat het voor DUC net zo goed een moeilijke taak wordt omdat duiken bij een wrak met slecht zicht te samen met te sterke stromingen voor elke duiker zo en zo een risicovolle avontuurtje wordt !

  reageer
 • Bram

   

  Zijn deze duikers wel gespecialiseerd in zulke zaken? Heb op de website een en ander nagelezen, aangezien het lijkt of de zaken als, slecht zicht, ingang te klein en diepte van 30 meter zomaar verschijnen. Volgens mij is dit toch de normaalste zaak van de wereld bij een gezonken schip? Ik zeg het nogmaals, toch beter -nu gelijk- DUC inschakelen. Voor dit bedrijf is dit namelijk wel de 'gewoonste zaak van de wereld"!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert