Cel geëist voor gewelddadige beroving vrouw van 80

LELYSTAD • Di 10 februari 2015 | 10:23 • Dinsdag 10 februari 2015 | 10:23
Tegen een man uit Lelystad is drie jaar cel geëist voor de gewelddadige beroving van een vrouw van 80 in het Gelderse Voorst. De man ontkent elke betrokkenheid. De Lelystedeling stond maandag terecht in de rechtbank Zutphen voor een poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Na de beroving van de vrouw werd de dader achterna gezeten door twee mannen. Die wilden hem uit de auto sleuren waarmee hij wilde vluchten. De berover reed vol gas achteruit waarbij de mannen moesten rennen voor hun leven. De man uit Lelystad is de eigenaar van de auto. Hij is ook herkend door een van de twee achtervolgers.

Zelf beweert de verdachte dat hij de auto niet meer gebruikt en dat zijn neef mogelijk achter het stuur zat. Maar volgens de officier van justitie is er nooit een neef gevonden. Ook is de auto vlak na de overval verkocht. De koper herkende de verdachte als de man die hem de wagen verkocht. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel