Geen wiet maar chocolademelk

LELYSTAD
Geen wiet maar pakken chocolademelk tot aan het plafond. Dat trof de politie dinsdagmorgen aan bij een inval in een woning in Lelystad.

De politie vermoedde dat er een wietkwekerij in de woning in de Atolwijk zat. Dat bleek niet het geval. In plaats van drugs troffen agenten stapels lege pakken chocolademelk aan. De woning was verwaarloosd en vervuild.

Voor de bewoner is maatschappelijke hulp aangevraagd.reacties (22)

 • -Z-

   

  Een Commissaris van Politie ??

  reageer
 • Barbara

   

  @.W. "het is niet goed of het deugt niet" ??? Mevrouw Oldekamp heeft voor niets en niemand haar zinloze bijdrage geleverd. Dat zou een Commissaris van Politie toch moeten kunnen beamen.

  reageer
 • Sander

   

  Ik denk niet dat iemand anders de plaatjes, die onder privacy/dienstgeheim vallen, upgeload zijn door iemand anders. Ik kan het mis hebben hoor! maar naar mijn idee staat er toch echt ''Karin Oldekamp''.

  reageer
 • Louise

   

  "Het is een schande dat dat mag... Muizenkeutels in de hagelslag..." Annie M.G Schmidt stak de draak al met uw soort "schande" roepers

  reageer
 • Joke

   

  Jezus Mina, heeft nu de politie het weer gedaan?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Dit is weer typisch een geval van "het is niet goed of het deugt niet". Twittert de buurtagent dan moet-ie aan het werk, twittert-ie niet krijgt-ie te horen dat ze onzichtbaar zijn.

  reageer
 • rvkcosta

   

  Kan dit getwitter zomaar??? Is dit geen dienstgeheim? Besteed meer tijd aan je werkelijke taak zou ik zeggen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "het toenemende aantal incidenten met verwarde mensen de laatste tijd" - nee, wat er toeneemt is het aan berichten over verwarde mensen. Maar dat is verwarrend natuurlijk.

  reageer
 • ron

   

  1. als je bij een serieus vermoeden niet binnen zou mogen vallen zou het onwerkbaar worden en zou de wereld te klein zijn als er wel criminele zaken aanwezig zouden zijn. 2. veel mensen die wel hulp nodig hebben, vragen er niet om

  reageer
 • Joop

   

  Die verzameling is niet van een dag, dus die stank valt mee blijkbaar. En anders zijn die buren prima in staat om zelf te klagen. Verzamelen doen we allemaal, elk op onze eigen manier. Als dat niet mag is de halve wereld, zoals jij vind, labiel; kijk maar eens wat er allemaal van internet wordt gedownload en vefzameld.

  reageer
 • Joop

   

  Zou die toename niet te maken met het feit dat het voor de politie een handige kapstok is om mensen die dwars liggen / anders zijn zonder duidelijke rechtsgrond toch lastig te vallen?

  reageer
 • Sander

   

  Gedeeltelijk waar, er is wel een toename (overigens ook een toename in de belangstelling van de media, dus je ziet het inderdaad ook meer) maar het komt ook steeds vaker door medicatie. En indirect heeft dat wellicht te maken met de zorg, het wordt nauwelijks meer met praten opgelost, terwijl praten en de problemen goed analyseren en daarop een passende oplossing te vinden nog altijd de beste manier is.

  reageer
 • Menro

   

  Helemaal met U eens !!!!!

  reageer
 • Rianne

   

  volgens mij waren de incidenten er altijd al, alleen vinden ze nu meer hun weg naar het nieuws en social media

  reageer
 • Jan

   

  Wel opvallend het toenemende aantal incidenten met verwarde mensen de laatste tijd in Nederland. Doorgevoerde bezuinigingen door min. Schippers op de geestelijke gezondsheidszorg beginnen zich nu te wreeken en mogen weer opgelost worden door de politie.

  reageer
 • Pieter

   

  Schandalig dat de politie (weliswaar op een ludiek bedoelde wijze) foto's van de binnenzijde van de woning toont. Zoals blijkt uit het bericht heeft de bewoner hulp nodig. Dit is duidelijk weer een gevalletje asocial media.

  reageer
 • Barbara

   

  Dit soort twittertjes dienen geen enkel doel.Het is nooit de bedoeling de burger om niet "te kijk" te zetten.

  reageer
 • -Z-

   

  Heel goed punt: gaat de politie nu eigen hobby-fotografie ter illustratie van non-nieuws gebruiken ? Schandalig, dit pronken met jezelf, het lijkt een korpsziekte te worden. Het geeft geen pas dit te doen, iemands prive-leven ineens zo zonder reden en zonder onderzoek publiceren. Ja politie, het MAG misschien, maar dan HOEFT het nog niet ...

  reageer
 • Sander

   

  Naast het terugdringen van criminaliteit lijkt het me ook slim de fouten bij de politie terug te dringen. We leven hier toch niet in de Verenigde Staten? Hopelijk gaat de politie kritischer kijken naar hun eigen optreden, hoewel ik dat betwijfel. Desalniettemin is het natuurlijk te gek voor woorden dat politie op basis van een vermoeden (dat staat er immers) het huis binnenvalt. En inderdaad, helemaal eens met Joop, tenzij de bewoner zelf om hulp zou gevraagd hebben zou het te begrijpen zijn dat hij/zij hulp krijgt, anders zou ik het toch maar raar vinden. Begint dit trouwens een hype te worden van de politie? de privacy schenden door foto's te plaatsen. (buurtbewoners kunnen het immers gezien hebben dat de politie voor het huis stond, en komen op deze manier met de plaatjes achter iets dat ze misschien niet wisten, en om eerlijk te zijn ook niet hadden moeten weten, tenzij de persoon het toestaat)

  reageer
 • arie

   

  Een sterk vermoeden is niet voldoende dus? Wees maar blij voor die bewoner die nu in elk geval hulp aangeboden krijgt. Je zal maar wonen naast zo'n labiel figuur die binnenkort ongetwijfeld voor stankoverlast zou hebben gezorgd.

  reageer
 • Joop

   

  Op welkw rrchtsgrond kan men tegenwoordig zomaar overal binnenvallen? De stasi was minder erg! En mag iemand zelf weten wat hij/zij verzameld?

  reageer
 • Johan

   

  Politie blijft in ieder geval wel aan de Twitter! Chocolademelk drinken ook al strafbaar? In ieder geval nul nieuwswaarde vanuit de politie lijkt me

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert