Onderwijsinspectie: De Triangel zwakke school

LELYSTAD
De Inspectie van het Onderwijs heeft openbare basisschool de Triangel in Lelystad opnieuw beoordeeld als zwak.

De Triangel was eerder al van 2008 tot 2013 een zwakke school, maar na verbeteringen werden zij van dat predikaat verlost. Volgens de onderwijsinspectie is er door de directie en de leraren met succes hard gewerkt om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Alleen is dit niet gelukt in de bovenbouw, hierdoor is de school toch als geheel voorlopig onder de maat.

Basisschool de Branding in Swifterbant kreeg goed nieuws van de Inspectie van het Onderwijs. De school is niet langer zwak, mede omdat de score van groep 8 op de eindtoets boven het landelijk gemiddelde lag.

Flevoland telt momenteel 6 zwakke scholen in het reguliere basisonderwijs. Drie in Lelystad, twee in Almere, en één in Swifterbant. Vijf jaar geleden telde Flevoland nog ruim 30 zwakke scholen.

Zwakke Basisscholen in Flevoland
Almere
OBS De Architect
OBS Letterland

Lelystad
OBS De Triangel
OBS de Poolster
Montessorischool de Wildzang

Swifterbant
Openbare Daltonschool De Duykeldam

reacties (4)

 • re:ik

   

  geeft niets als de wijzen 't maar inzien

  reageer
 • ik

   

  nou mijn zoon zit op de triangel! het is een prima school hij heeft het naar zijn zin. en de cito score's ach is een moment opname mijn zoon gaat goed, ligt ook wel wat een ouders hun moeten hun kind ook stimuleren en helpen waar nodig is

  reageer
 • Ik

   

  Is de Poolster ook een alternatieve school? Volgens mij niet. Daarnaast zijn er veel meer 'alternatieve' scholen in Lelystad, die staan er bij lange na niet allemaal op. Ik snap het verband in deze niet.

  reageer
 • Richard

   

  Heel erg toevallig dat de "alternatieve" scholen in 't lijstje staan.

  reageer
 • mar

   

  Dit is altijd zo, vallen niet binnen de kaders van de inspectie. Het rapport zegt helemaal niets over de kwaliteit van het onderwijs.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert