Raad wil dat college vaart maakt met situatie Frank Patat

DRONTEN • Wo 11 februari 2015 | 18:54 • Woensdag 11 februari 2015 | 18:54
Het college van burgemeester en wethouders in Dronten is te traag met het afhandelen van het conflict met Frank van Flierenburg, ook wel bekend als Frank Patat. Dat zeggen verschillende politieke partijen. De Raad van State bepaalde twee weken geleden al dat de gemeente verkeerd heeft gehandeld bij het intrekken van de vergunning van de patatboer.

Het college heeft zich de afgelopen twee weken stil gehouden om de uitspraak 'juridisch te toetsen'. Woensdag meldde het college in gesprek te gaan met Van Flierenburg over een nieuwe standplaatsvergunning. Oppositiepartijen GroenLinks en PvdA vinden dit een summiere reactie. Collegepartij CDA is het daarmee eens en stelt dat het meer vragen oproept dan beantwoord.

Maandag verliep een ultimatum dat de advocaat van Van Flierenburg had gesteld. Hij eiste dat de patatbakker weer aan het werk mocht. Dat is tot op heden nog niet gebeurd omdat de standplaats door de gemeente gebarricadeerd is.WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel