Lelystad grijpt naast beker jeugdwaterschapsdebat voor scholieren

FLEVOLAND
Het eerste landelijke jeugdwaterschapsdebat in Lelystad is gewonnen door scholieren uit Meppel. Het lukte het debatteam van Scholengemeenschap Lelystad niet om een podiumplek te bemachtigen.

Het jeugdwaterschapsdebat is een wedstrijd tussen zeventien havo-3 klassen uit heel Nederland. Vijfhonderd scholieren debatteerden in het Agora-theater over water en waterbeheer.

De wedstrijd is georganiseerd door het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur om jongeren meer te interesseren voor het werk van waterschappen. Op 18 maart vinden bestuursverkiezingen plaats voor de waterschappen. Deze verkiezingen vallen samen met de verkiezingen voor Provinciale Staten.


reacties (4)

 • janneke wiebbeldom

   

  wat goed gedaan!!!! wat ben ik trots op mijn kleinkinderen Petra, Davian en Karlijn! jammer dat jullie niet hebben gewonnen maar jullie krijgen een dikke kus van jullie oma

  reageer
 • Karel de Wit

   

  En hoe weet u dat??? volgens mij heeft u ook geen idee hoe de wereld en de sgl in elkaar zitten! Oke mischien heeft u gelijk over de leraren maar dat heeft niks te maken met het debat! adios amigos!

  reageer
 • Eric

   

  Jammer. Maar niet getreurd, lees de speld (een satirische nieuwssite) en je kan genoeg lachen over Meppel.

  reageer
 • Carla

   

  SGL is het gewoon steeds net niet. Het is net geen echt leuke school. Ze zijn net niet goed genoeg. Docenten hebben het daar vaak ook net niet in de vingers. Directie heeft net niet in de gaten hoe de wereld nu echt in elkaar zit. Dus deze uitslag is wel terecht hoor.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert