Lelystedeling vrijgesproken van ontvoering

LELYSTAD • Do 12 februari 2015 | 0:03 • Donderdag 12 februari 2015 | 0:03
Rechtbank Midden-Nederland heeft een man uit Lelystad en een man uit Amsterdam vrijgesproken van betrokkenheid bij een ontvoering en het schieten op een achtervolgende politieauto. De ontvoering vond plaats op 8 mei vorig jaar in Hilversum.

De Lelystedeling zou toen samen met de Amsterdammer een man met geweld een bestelbusje in hebben geduwd. Toen de politie het busje achtervolgde op de A27 richting Lelystad werd er vanuit de bestelauto meermaals op de politieauto gevuurd.

Kort na middernacht werden het busje en het slachtoffer aangetroffen op de Archipel. De Amsterdamse verdachte werd die nacht in de buurt aangehouden. Via hem kwam de politie op het spoor van de Lelystedeling. Twee andere verdachten zijn nog steeds voortvluchtig.

Justitie eiste twee weken geleden acht jaar cel tegen de twee. Volgens de rechtbank is er onvoldoende bewijs dat de mannen direct betrokken zijn geweest bij de ontvoering.




WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel