'Vermiste visser niet aan boord gezonken kotter'

URK • Do 12 februari 2015 | 9:04 • Donderdag 12 februari 2015 | 9:04
Het lichaam van de laatste vermiste opvarende van de Z-85 zit niet in het wrak van de gezonken Urker kotter. Dat zegt commandant Ferry van Schoonhoven van de Zijner Majesteits Luymes. Duikers van dat marineschip hebben de afgelopen dagen gezocht naar de twee vermiste opvarenden.

Eén lichaam werd woensdag gevonden in het wrak. Van Schoonhoven weet zo goed als zeker dat de andere vermiste zich daar niet bevindt, anders was hij de zoekactie niet gestopt. Duikers hebben alle compartimenten van het schip doorzocht. Op plaatsen waar ze niet konden komen, is met camera's gekeken.

Camerabeelden van het wrak zijn overgedragen aan de Belgische Inspectie Zeevaart die onderzoek doet naar de oorzaak van het zinken van de kotter. De marine heeft niet onderzocht wat er met de Z-85 is misgegaan.

De bemanning van de Luymes heeft het lichaam van de gevonden opvarende meegenomen naar Vlissingen waar het donderdagochtend is overgedragen aan een forensisch team van de Nationale Politie. Uit identificatie moet blijken of het gaat om de Urker Jan Kramer of de Portugees Americo dos Santos Martins.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel