'Vermiste visser niet aan boord gezonken kotter'

URK
Het lichaam van de laatste vermiste opvarende van de Z-85 zit niet in het wrak van de gezonken Urker kotter. Dat zegt commandant Ferry van Schoonhoven van de Zijner Majesteits Luymes. Duikers van dat marineschip hebben de afgelopen dagen gezocht naar de twee vermiste opvarenden.

Eén lichaam werd woensdag gevonden in het wrak. Van Schoonhoven weet zo goed als zeker dat de andere vermiste zich daar niet bevindt, anders was hij de zoekactie niet gestopt. Duikers hebben alle compartimenten van het schip doorzocht. Op plaatsen waar ze niet konden komen, is met camera's gekeken.

Camerabeelden van het wrak zijn overgedragen aan de Belgische Inspectie Zeevaart die onderzoek doet naar de oorzaak van het zinken van de kotter. De marine heeft niet onderzocht wat er met de Z-85 is misgegaan.

De bemanning van de Luymes heeft het lichaam van de gevonden opvarende meegenomen naar Vlissingen waar het donderdagochtend is overgedragen aan een forensisch team van de Nationale Politie. Uit identificatie moet blijken of het gaat om de Urker Jan Kramer of de Portugees Americo dos Santos Martins.

reacties (5)

 • Erik

   

  Triest dat het andere lichaam niet is gevonden ,, en hoop inderdaad dat het schip gelicht gaat worden , en dan alsnog in de hoop dat ze iemand vinden , wens alle nabestaanden heel veel sterkte toe in deze zeer moeilijke tijd

  reageer
 • ??

   

  Schip ligt anders op 30m diepte, dus ik betwijfel of het gelicht gaat worden, tenzij de verzekering het sowieso wil natuurlijk

  reageer
 • Swiebertje

   

  Hopelijk komt ook dat, tezamen met het andere lichaam, nog boven water. Schip ligt in vrij drukke vaar en visroute dus wordt misschien nog wel gelicht.

  reageer
 • Jan Peter

   

  Tjah, dat blijft ook een hele grote vraag,. Hopelijk komt de marine snel met een verklaring? Van ''HOE'' en waardoor is dit schip misschien gezonken? Of misschien zullen we het nooit te weten komen. Veel sterkte aan de nabestaanden.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Vraag me toch af waarom dat schip gezonken is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert