Jongen vast na wilde achtervolging

ALMERE • Do 12 februari 2015 | 11:42 • Donderdag 12 februari 2015 | 11:42
De politie heeft woensdag een man uit Almere aangehouden na een achtervolging van Almere Buiten naar de Stedenwijk.

Bij de Bouwmeesterweg werd een verkeerscontrole gehouden. Een motoragent gaf de bestuurder aan hem te volgen. Die ging er vervolgens vandoor. Hij reed over fietspaden, het talud van een brug, via de berm, door een plantsoen, draaide om zijn as en deed zijn lichten uit om niet gezien te worden.

De motoragent kon een spoor van koelvloeistof volgen en zag de auto uiteindelijk staan op de Top Naeffstraat in de Literatuurwijk. De twee inzittenden gingen er vandoor. Een jongen van 17 werd uiteindelijk gepakt, de ander wordt nog gezocht. In de auto bleek een grote hoeveelheid wietresten te liggen.

Bij de verkeerscontrole werden in totaal 22 bekeuringen uitgedeeld. Volgens de politie gebeurde dat onder meer voor het rijden zonder geldig kentekenbewijs of een geldige kentekenplaat en vanwege het aantreffen van een steekwapen. Verder kon er voor 1000 euro aan openstaande boetes worden geïnd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel