Jongen vast na wilde achtervolging

ALMERE
De politie heeft woensdag een man uit Almere aangehouden na een achtervolging van Almere Buiten naar de Stedenwijk.

Bij de Bouwmeesterweg werd een verkeerscontrole gehouden. Een motoragent gaf de bestuurder aan hem te volgen. Die ging er vervolgens vandoor. Hij reed over fietspaden, het talud van een brug, via de berm, door een plantsoen, draaide om zijn as en deed zijn lichten uit om niet gezien te worden.

De motoragent kon een spoor van koelvloeistof volgen en zag de auto uiteindelijk staan op de Top Naeffstraat in de Literatuurwijk. De twee inzittenden gingen er vandoor. Een jongen van 17 werd uiteindelijk gepakt, de ander wordt nog gezocht. In de auto bleek een grote hoeveelheid wietresten te liggen.

Bij de verkeerscontrole werden in totaal 22 bekeuringen uitgedeeld. Volgens de politie gebeurde dat onder meer voor het rijden zonder geldig kentekenbewijs of een geldige kentekenplaat en vanwege het aantreffen van een steekwapen. Verder kon er voor 1000 euro aan openstaande boetes worden geïnd.

reacties (7)

 • Jaja

   

  Maar er is dan ook niemand die in Zeewolde wil wonen....

  reageer
 • .\/\/.

   

  Kon dat vroeger niet dan?

  reageer
 • michael

   

  hahaha succes hoor. Woon zelf al jaren in Almere maar geen last van deze onzin, of je zoekt het op he !!

  reageer
 • Robert

   

  @nee, ik zou is in Urk gaan kijken.

  reageer
 • oke.

   

  in heel centrum /bewoonde kern heeft nog nooit een schiet incident plaats gevonden in zeewolde!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Paul

   

  En jij denkt echt dat het ergens anders niet zo is? Ik was gisteren in Weesp en daar waren 43 inbraken in 1 maand gepleegd, in een dorp dus.

  reageer
 • nee

   

  druk bezig woonruimte te zoeken in een andere plaats werk hier met plezier maar het voelt savonds zo onveilig aan durf de straat niet op na acht uur savonds is toch belachelijk dat dit kan in 2015

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert