PVV vindt ton subsidie voor berg met gedicht idioot

ALMERE
Een ton euro subsidie voor een berg met een gedicht is idioot. Die mening heeft de PVV in Almere. De partij komt met een motie om te voorkomen dat stichting Bosland 100.000 euro subsidie krijgt voor de berg in het Cirkelbos.

Bosland maakt in dit bos een berg van zo'n dertig meter hoog. Daarop komt beplanting en wandelpaden. Bovenop de berg komt een monument als eerbetoon aan de peetvaders van de stad. Daarop komt een gedicht van stedenbouwkundige en ontwerper van Almere Dirk Frieling.

De PVV vindt het een goed idee om Frieling te eren, maar het gedicht kan volgens de partij beter op een centrale plek in de stad komen. Bovendien hoeft dat dan volgens de partij niet zoveel geld te kosten.


reacties (25)

 • -Z-

   

  Die berg wordt stilzwijgend al jaren stapje voor stapje achter de rug van Almeerders om opgebouwd met vaak gratis overbodige grond uit heel Nederland die hier gedumpt kan worden. Het is een initiatief van familie en hun netwerk, verborgen handje klap met de gemeente al jaren geleden. De berg is een pronkstuk voor/van hen die onvoorwaardelijk de ''peetvaders'' ophemelen: een heel klein groepje incrowd mensen. Jammer dat alleen de naam van Dirk Frieling steeds genoemd wordt, die man heeft het echt niet alleen gedaan. Daarom zou een bijdrage ook niet moeten kunnen: persoonlijke individuele monumenten zijn niet voor de stad.

  reageer
 • Anne

   

  Nog in aanvulling: rijk krijgt inkomsten uit gas, provincie geeft niet al het geld uit en zet het op de bank ( Noord Holland en Icesave), gemeente krijgt inkomsten uit grondverkoop. Overheden lenen ook geld. Je kunt wel een mening hebben, maar weet dan waarover je praat. Anders is het goedkoop willen scoren.

  reageer
 • Anne

   

  En jij denkt echt dat het merendeel van de subsidies betaald wordt uit de belastingopbrengst wegen, benzine, alcohol en sigaretten? Volgens mij haal je hier toch echt een paar zaken door elkaar. Rijk, provincie, gemeente.

  reageer
 • Adriaantje!

   

  Infrastructuur zelfs beste? Dus de belasting op voertuigen plus de provinciale opcenten is niet voldoende voor het onderhoud en de aanleg van wegen? Waarom verdwijnt dan 70-75% in Algemene zaken? Je hebt wel 1 van de slechtste voorbeelden gebruikt want dat is juist een goudmijntje voor de regering net als de belasting op de andere zaken die slecht zijn voor de mens zoals rookwaren en alcohol. En de dubbele naaipartij van de auto zie je terug in de tax op de brandstof. Laten de gesubsidieerden de rokende, drinkende veelrijders maar op de knietjes danken lijkt mij.

  reageer
 • Ingrid

   

  .VV: ben het helemaal met je eens. Dit lijkt mij typisch gevalletje onderbuikgevoelens, gewoon maar wat roepen want dat klinkt zo stoer, en verder totaal geen benul hebben.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Ook op onderwijs? Want daar moet ook geld bij. Infrastructuur? Wegen onderhouden zichzelf niet... Je kunt alle subsidies afschaffen, dan kunnen de belastingen inderdaad waanzinnig omlaag, maar dat betekent dat van alles waar je nu zonder meerkosten gebruik van kan maken ineens vreselijk duur wordt. Scholen worden duur, wegen betaal je tol voor, sportvereniging 4 à 5 keer zo duur. Netto effect: nul.

  reageer
 • Ingrid

   

  En waarom?

  reageer
 • Margo

   

  Inderdaad alle subsidies afschaffen.

  reageer
 • Ingrid

   

  Alleen omdat jij niks met cultuur hebt? En als je nou eens niks met sport hebt? Dan ook daar maar geen geld meer naar toe? Bibliotheken? Buurthuizen? Zwembaden? Niet om te leren zwemmen, maar voor de senioren. Etc. Wat een armoede om zo te oordelen.

  reageer
 • Bewoner

   

  Ieder bedrag dat aan "kunst" wordt uitgegeven is te hoog. Ook nu heeft de PVV weer gelijk.

  reageer
 • Jos

   

  Het monument voor Dirk Frieling kan rekenen op een breed draagvlak binnen de familie. Nu nog even de inwoners van de stad Almere meekrijgen.

  reageer
 • Mike

   

  Iets vollediger: Titia Frieling is de weduwe van Dirk en Gijs is haar zoon. En de stichting is niet 'van' haar, zij zit slechts in het bestuur (en zoals gezegd 'om niet').

  reageer
 • Mike

   

  En het monument wordt volgens de MuseumBos site ontworpen door Gijs Frieling - ook familie? Overigens doet de dochter van Frieling dit werk 'om niet' (zonder beloning dus). Kan me er verder niet druk om maken, wordt vast wel mooi en is beslist goed voor een leuke zondagmiddagwandeling. Die ton haalt de gemeente wel weer binnen met de verkoop van grond voor tuinuitbreidingen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wil je daarmee suggereren dat die dochter dat geld in haar zak gaat steken?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Vergeet die andere dooddoener niet: de voedselbank. Die wordt ook gebruikt om ieder initiatief overbodig te verklaren.

  reageer
 • Jos

   

  Johan een correctie. Het is niet de dochter van Frieling die de kar trekt. Het is zijn vrouw die dit al 15 jaar met veel inzet doet.

  reageer
 • Jos

   

  De berg is nu al tweederde klaar. Wat heeft dat gekost. Dus dat ding wordt uiteindelijk veel duurder als 100.000 euro.

  reageer
 • sjon

   

  Geld kan beter besteed worden aan het verzorgen van ouderen en hulpbehoevenden. Laat dergelijke initiatieven over aan bedrijven of instellingen, welke via acties het geld bij elkaar harken.

  reageer
 • johan

   

  Leuk ook om te weten: de stichting die het geld ontvangt is van de dochter van Frieling....

  reageer
 • .\/\/.

   

  30 meter hoog, met schep en kruiwagen? Nee dus. Maar het loont denk ik wel de moeite om eens rond te vragen bij bedrijven die dit soort klussen doen.

  reageer
 • Ingrid

   

  De PVV vindt dat het monument in het centrum van de stad moet komen. Tenzij je Almere-haven als het centrum van de stad beschouwt, dat kan natuurlijk. Overigens ben ik het niet met je eens dat een partij die alleen maar schreeuwt en geen oplossingen aandraagt, altijd gelijk heeft. Voorbeeld: niet meedoen met de stemwijzer omdat de stelling over hoofddoekjes niet kon ( ging over personeel, niet over provinciale aangelegenheden), vervolgens te laat zijn met het inleveren van een andere stelling en vervolgens die hele keutel intrekken! Dit spreekt natuurlijk onderbuikgevoelens aan, maar wat is er per saldo nou bereikt?

  reageer
 • m.s

   

  ga jij t dan voor de helft doen met schep en kruiwagen

  reageer
 • henk

   

  Heeft helemaal niks te maken met cultuur dus stoppen met gled weggooien met subsidies. Een monument voor de bedenkers van almere hoort in Almere-haven! Waarom heeft de PVV het altijd bij het rechte eind ?

  reageer
 • .\/\/.

   

  De PVV heeft een hekel aan cultuur, dat hoeft niemand te verbazen. Tenzij het nationalistische cultuur met een vleugje etnische framing is natuurlijk. Ik ben het dus oneens met deze motie. Maar ik vraag me eerlijk gezegd wel af of een berg van 30 meter hoog met beplanting en paden niet ook voor de helft van de prijs te realiseren is.

  reageer
 • Jos

   

  Ik ben het eens met deze motie. Geef de grondleggers van Almere een "monument" aan de oever van het Weerwater; het hart van Almere. Deze zogenaamde berg ligt in de middel of nowhere en zal verworden tot een onverzorgde wildernis. De bedenkers van Almere verdienen beter.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert