Almere minder in trek bij inbrekers

ALMERE
Almere staat wat betreft het aantal woninginbraken niet meer op een koppositie in Nederland. Dat meldde burgemeester Annemarie Jorritsma bij BNR Nieuwsradio.

In 2013 werd in de stad per duizend huishoudens 10,7 keer ingebroken. Almere staat al jaren hoog in de ranglijsten van gemeentes met veel woninginbraken.
Jorritsma kon bij BNR nog geen nieuwe cijfers geven, maar verklapte wel dat de cijfers voor 2014 veel beter waren dan voor 2013.

De resultaten worden komende dinsdag in het college van burgemeester en wethouders besproken. De burgemeester dankt het succes onder meer aan het actieplan Waaks, dat hondenbezitters oproept om te letten op verdachte situaties.

reacties (5)

 • frits

   

  er wordt minder ingebroken ja hoor daar hebben we burgemeester Jorritsma weer , doet of het meevalt mensen nou hier in almere stad is en was het elke week raak inbraak na inbraak was zelf ook slachtoffer van het tuig hier maar ze doet alles af of het wel mee valt hoor en ze doet alles af als incidentjes in almere maar minder inbraken vergeet het maar

  reageer
 • Sander

   

  Tuurlijk, Jorritsma gaat weg, die inbrekers denken ook.. straks komt er een burgemeester die wél iets tegen criminaliteit doet, laten we tijdelijk een andere stad uitzoeken, eindhoven bijvoorbeeld.

  reageer
 • twijfelaar

   

  dus zelfs de inbrekers willen niet naar almere??

  reageer
 • Gekke Henkie

   

  Nee, dat snap ik wel. Er valt niets te halen. Een beetje inbreker rekent toch wel op een vette buit voor al die moeite die hij/zij (meestal hij) doet.

 • ron

   

  Rick, het ene cijfer is keihard vermeld en het andere cijfer heeft ze blijkbaar al inside informatie en verklapt dus alvast de trend. Wat is daar mis mee. de vergelijkingen die je zelf maakt raken echt kant nog wel; jij haalt een toekomstvoorspelling er bij; daar gaat het totaal niet over.

  reageer
 • Rick

   

  Ik vraag het me serieus af... ik wil graag landelijke cijfers zien, want in Almere Buiten is het schering en inslag. Redactie: plaats dit soort niet onderbouwde opportunistisch geneuzel aub niet.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ja, je kunt natuurlijk op grond van je subjectieve indruk ("schering en inslag") altijd de feiten in twijfel trekken en bovendien de pers opdragen hun mond te houden. Een hardnekkige ontkenningsfase.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert