Hanzelijn biedt meer mogelijkheden voor Dronten

DRONTEN
De Hanzelijn biedt de komende jaren meer economische mogelijkheden voor Dronten. Dat verwacht burgemeester Aat de Jonge. Hij deed zijn uitspraken tijdens de presentatie van de Hanzelijnmonitor.

In dat rapport is gekeken wat de effecten van de spoorlijn zijn. Het afgelopen jaar is het aantal passagiers op de treinverbinding tussen Lelystad en Zwolle met 20 procent gestegen.

Volgens Aat de Jonge is Dronten geen 'kantorengemeente' maar hij verwacht wel dat ondernemingen zich de komende jaren in de buurt van het treinstation gaan vestigen.

reacties (11)

 • Marijke

   

  Ik ben heel blij met de trein hier in Dronten! Helaas zijn werkgevers er nog steeds van overtuigd dat Dronten in de rimboe ligt. In 18 minuten ben ik in downtown Zwolle en in 12 minuten in hartje Lelystad (ook nog eens flink sneller dan per auto), maar als je daar solliciteert krijg je te horen dat je te ver weg woont... Dus of die werkgevers zich hier gaan vestigen? Ik hoop het beste maar vrees het ergste, omdat men nog denkt dat Dronten nog steeds een onbereikbare polderkolonie is.

  reageer
 • m.s

   

  dat was voor die tijd ook al AB en dat is overal. ook in biddinghuizen en swifterbant

  reageer
 • Boer

   

  Het hangt er mogelijk vanaf of er een patatboer in de buurt van het station staat?

  reageer
 • Boer

   

  Maar wel met een kaartje... 1 probleempje nog... Er gaat wel een trein naar Almere en Lelystad, maar hoe komen ze weer terug op Urk en in Emmerloord?

  reageer
 • Sander

   

  Ik baseer mijn mening liever op feiten en statistieken in plaats van verbanden, die nog altijd met persoonlijke meningen -die niet altijd correct hoeven te zijn- te maken hebben in plaats van feiten. Maar je zal vast gelijk hebben, er zullen vast mensen zijn die denken van, nou verrek! een trein! wat handig! laat ik een huis overvallen, of wat dan ook, en dan terug met de trein, super praktisch!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Tja, en het aantal autoongelukken is sinds de komst van de automobiel ook gestegen. Verwar svp correlatie en oorzakelijk verband niet.

  reageer
 • ron

   

  Ab heeft helemaal gelijk in zijn verbanden die hij legt. dat soort gasten hebben geen auto; misschien zelfs geen rijbewijs dus verband is gelegd. Daarnaast zijn dat nette mensen dus als ze wel een rijbewijs hebben dan weten ze 'geen drugs in het verkeer' dus moeten ze met de trein. 2e verband is gelegd Sander, dat je dat niet snapte .. ;-) Nooit leren associëren.

  reageer
 • Sander

   

  Tuurlijk joh, dat zal het zijn. Laat me raden: je hebt geen cijfers of feitelijke informatie om deze uitspraken te verklaren?

  reageer
 • Ab

   

  Sinds de komst van de spoorlijn is Dronten een stuk crimineler geworden. Continue lees je over vechtpartijen, hennepplantages en andere rotzooi. Dronten wordt nooit meer wat het was.

  reageer
 • als busdriver2

   

  als je de passagiers geen keuzens me er laat.dan wil het wel groeien

  reageer
 • arjan

   

  echter stopt de provincie met het ov bus ze moeten er op bezuinigen en dronten hoort bij de dorp kernen en de provincie vind daar geen ov nodig (uitspraak van d66 en vvd ) dus verder als het station komen ze niet ik vraag me af of alle werkgevers hun werknemers op gaan halen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert