"PvdA-ers moeten niet in hun schulp kruipen"

LELYSTAD
PvdA-politici moeten ondanks de slechte peilingen niet in hun schulp kruipen en bij de Statenverkiezingen ook het landelijke beleid van hun partij verdedigen.

Dat zegt oud-wethouder Willem de Jager uit Lelystad zondag in het tv-programma Over Flevoland Gesproken. Hij erkent dat zijn partij er slecht voor staat, maar zegt dat de PvdA nodig is voor de continuiteit.

De Jager, nummer 3 op de Statenlijst van de PvdA, was acht jaar wethouder van Lelystad. Hij zegt dat het niet zijn eerste ambitie is om na de verkiezingen gedeputeerde of fractievoorzitter te worden.

reacties (18)

 • .\/\/.

   

  Ja, laten we het eens over die crisis hebben....waarom heeft die crisis ons eigenlijk zoveel geld gekost? Of eigenlijk: waarom kwamen sommige banken wèl, en andere banken niet in de problemen?

  reageer
 • Jan

   

  De PVDA kan gemist worden als kiespijn. afbraak en nog eens afbraak een ander woord kent deze partij niet. Vroeger stonden ze ergens voor maar zelfs vader drees is uit deze partij gevlucht en richte D66 op. Toen begon men al met afbraak en heeft deze trend doorgezet. en in sneltrein vaart heeft deze partij onze potten leeggegraait en op gesoupeerd. De partij is allang in zijn schulp gekropen om eigen belangen te dienen, maar niet de burgers.

  reageer
 • Barbara

   

  Dat de partij van de Arbeid op sterven na dood is, is niet alleen hun schuld. Er is crisis en die moet nou eenmaal opgelost worden, dat was de enig reden om samen met VVD aan de slag te moeten. We hebben de afgelopen lange jaren op veel te grote voet geleefd, allerlei zaken laten gebeuren alsof er geen einde aan de zoete koek kon komen. Ook op het gebied van gezondheid hebben veel mensen er met de pet naar gegooid. Is allemaal niet meer terug te draaien hoe je de cijfers ook wend of keert. Er zit niets anders op dan dat de boer voort zal ploegen. En zo te merken doet die dat ook..

  reageer
 • sjon

   

  Wil u verdedigen het lulverhaal van Samson over de gaswinning in Groningen? Alles uit de kast om stemmen te trekken, maar iets nuttigs en zinvol voor de bevolking ho maar. Vorige verkiezingen met vrouw en kind vooraan in de campagne, daarna direct scheiden, nu ouderen verzorgen maar straks ????Eerst nu even minder gas uit Groningen, maar wel direct boren op Terschelling. Wat is de PVDA nog waart, waar zijn de echte socialisten gebleven..? Het zijn nu net een stelletje Nijenrode figuren. En dat wilt u verdedigen???

  reageer
 • Lex

   

  Samson is op dit moment zieke mensen aan het wassen als mantelzorger als verkiezingsstunt Zum Kotzen van die partij en helemaal van die vent hoe diep kan je zakken ALS MENS

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bas

   

  Poen Van De Ander! en dus dient de burger te betalen voor het verspil gedrag van deze partij die net als de VVD alleen uit is op eigen gewin. Hoezo opkomen voor arbeiders? Nee uitgeprocedeerde asielzoekers die moeten we helpen, lekker sociaal hoor. Het wordt tijd dat er andere partijen opkomen voor de belangen van de burger en dat ze beseffen dat je een euro maar 1 keer kan uitgeven.

  reageer
 • Jos

   

  Er was een tijd dat in Almere iedere ambtenaar die naar de "top" wilde lid van de PvdA werd. Als ze er eenmaal zaten bleek dat ze niet functioneerden en werden ze door hun vriendjes weer elders ondergebracht. Vriendjespolitiek.

  reageer
 • willem ex buiten

   

  Alles wat wij na de oorlog opbouwden is door deze lieden volledig gesloopt.De verzorgingsstaat is verdwenen.En nu roept deze meneer op om landelijk beleid te verdedigen.Gezien de peilingen kan de PvdA als kiespijn gemist worden.Dit geld niet alleen landelijk maar zeer zeker ook voor de provincie met mislukte projecten als het Oostvaarderswold waar ontzettend veel belastinggeld verkwanseld werd.Aangezien hij op nummer 3 staat,vrees ik dat hij niet gekozen wordt.

  reageer
 • dollemina

   

  Het kan me niet snel genoeg bergafwaarts gaan met de PvdA en natuurlijk de graaiersgroep VVD.(dat is voor beiden landelijk bedoeld). Provinciaal PvdA, roept u maar, ik kan mij geen positief item naar voren halen.

  reageer
 • frits

   

  de pvda is op sterven na dood volgens peilingen staan ze nog maar op 11 zetels , maar vooral door gaan met verdedigen van het afbraak beleid hoor . maar de kiezers spreken straks wel .

  reageer
 • Dirk

   

  Alles wat aandacht krijgt groeit! Prima gedaan, ook hiermee zal decimering van de PvdA gerealiseerd worden!

  reageer
 • frits

   

  waarom zou een regionale PvdA'er de landelijke koers moeten verdedigen? Mogen mensen binnen de PvdA geen eigen mening hebben? Daar zit dan het probleem.

  reageer
 • Jan

   

  Gelukkig bepaalt de kiezer straks wat er met deze partij gaat gebeuren en niet de politici. Verdedig maar mooi door, des te meer stemmers lopen er weg.

  reageer
 • Zelfreflectie/

   

  Hoe is het mogelijk dat de PvdA(zowel provinciaal als landelijk) het UWV zodanig laat krimpen dat onder andere in de Noordoostpolder arbeidsbemiddeling op een zeer laag niveau is gebracht. Cliënten mogen via de computer contact leggen, dat noemt men netwerken.(sociale verarming en onbegrip kweken)Men leest enkel dode letters!!! Almere -gemeentehuis is blijkbaar nu het Hofpaleis !! Mensen uit Rutten en omgeving moeten voor gesprekken heen en terug +/- 150 km rijden. De SP zet zich in waar blijft de rest??? Er worden wel premies afgedragen om arbeidsbemiddeling met bedrijven tot stand te brengen. Dus stem op een partij die dichter bij de mensen staat!!!!

  reageer
 • Koos

   

  De pvda... Werken ho maar, wel zelfverrijking over de rug van velen. Nadat ze het pluche gevoeld hebben, willen ze niets anders meer. Ga een werken mensen!

  reageer
 • /hmmm

   

  laten ze er wel inkruipen en de rest meteen meenemen ze maken er alleen maar een grotere klerenzooi van

  reageer
 • frits

   

  blijf zeker het afbraak beleid verdedigen , vooral mee door gaan . dat beleid is nou juist de reden dat de kiezers niet meer op jullie willen stemmen de pvda heeft meer kapot gemaakt dan het volk lief is .

  reageer
 • Barbara

   

  Het valt me op dat in het programma "Over Flevoland Gesproken" nooit eens een nieuweling aan het woord komt. Elke week opnieuw gaat er een oude doos weer open waaruit blijkt dat iedereen altijd gelijk heeft vanuit zijn eigen gezichtspunt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert